

Provensálská křepelčí prsíčka s grilovanou zeleninou
Suroviny 2 porce
- 8 ks křepelčích prsíček bez kosti s kůží
- 130 g mrkve
- 80 g cibule
- 220 g červené papriky
- 140 g vařených brambor
- 160 g rajčat
- provensálské bylinky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Křepelčí prsa osolíme, opepříme a posypeme provensálskými bylinkami. Přikryjeme fólií a necháme odležet nejlépe do druhého dne.
Do pekáčku naskládáme na tenké proužky nakrájenou mrkev, na osminky nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené vařené brambory bez slupky a na osminky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a podlijeme malým množstvím vody tak, aby bylo pokryté dno do výšky 2-3 mm.
Zeleninu pečeme v troubě odkrytou při 180 ºC asi 20 minut, aby zelenina změkla.
Na zeleninu naskládáme křepelčí prsíčka, troubu přepneme na multifunkci (horký vzduch a gril) na 220 ºC a společně grilujeme cca 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Provensálská křepelčí prsíčka s grilovanou zeleninou
-
parádní recept
-
Mě se je občas podaří koupit od chovatele. ale mají je i v Kauflandu. Už marinovaná. Byla jsem nakoupit, tak jsem vám je vyfotila.
-
a navíc když jsou křepelky hájený,že
je fáákt,že ani nejsou k vidění,já jsem neviděla křepelku už mnoho let,myslím ve volné přírodě
Marci prozraď kde jsi křepelky sehnala
jinak receptík se mi moc líbí
-
moc hezke :) ale kde vzit tolik krepelcich prsicek, kdyz je clovek nechova? :)