Provensálská křepelčí prsíčka s grilovanou zeleninou

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 1 hodina 2 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

8 ks křepelčích prsíček bez kosti s kůží
130 g mrkve
80 g cibule
220 g červené papriky
140 g vařených brambor
160 g rajčat
provensálské bylinky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Křepelčí prsa osolíme, opepříme a posypeme provensálskými bylinkami. Přikryjeme fólií a necháme odležet nejlépe do druhého dne.

  2. Do pekáčku naskládáme na tenké proužky nakrájenou mrkev, na osminky nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené vařené brambory bez slupky a na osminky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a podlijeme malým množstvím vody tak, aby bylo pokryté dno do výšky 2-3 mm.

  3. Zeleninu pečeme v troubě odkrytou při 180 ºC asi 20 minut, aby zelenina změkla.

  4. Na zeleninu naskládáme křepelčí prsíčka, troubu přepneme na multifunkci (horký vzduch a gril) na 220 ºC a společně grilujeme cca 10 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Provensálská křepelčí prsíčka s grilovanou zeleninou

  • Kocmax Kocmax(autorka receptu)

    Mě se je občas podaří koupit od chovatele. ale mají je i v Kauflandu. Už marinovaná. Byla jsem nakoupit, tak jsem vám je vyfotila.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    a navíc když jsou křepelky hájený,že;-);-);-)je fáákt,že ani nejsou k vidění,já jsem neviděla křepelku už mnoho let,myslím ve volné přírodě:-(:-(Marci prozraď kde jsi křepelky sehnala;-)jinak receptík se mi moc líbí;-):yes:

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    moc hezke :) ale kde vzit tolik krepelcich prsicek, kdyz je clovek nechova? :)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo