

Placky
Suroviny
- brambory
- vejce
- polohrubá mouka
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- olej
Postup přípravy receptu
Nastrúhané zemiaky dokladne premiešame s vajíčkom, osolíme, okoreníme, pridáme majorán a múku, tak aby nám vzniklo polotuhé cesto.
Na rozpálenom oleji pečieme placky dozlatista. Podávame s kyslou smotanou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Placky
-
Holky, však sme príbuzné národy...zemiakové placky máme tiež, aj haruľu, aj zemiakovú babu, aj podlesníky, aj polesníky...(placka bude od slova placatý, nie?)
-
Jsou to bramboráky, chybí jen česnek. Jde o to, že my tady na karvinsku taky říkáme "placky", myšleno-bramborové placky. No, je fakt, že někdo nezkušený by z toho asi chytrý nebyl a docela mne zaráží, že i na Slovensku se říká placky?
-
No já si myslím, že tohle jsou normální bramboráky. Placky se snad nepečou na rozpáleném oleji.
Bramboráky jsou tady vícekrát. -
Katarínka, magdalenka má pravdu, placky se dělají jak za vařených tak syrových brambor. Je mi jen záhadou, kam tak pospíchá autorka těchto velice nekvalitně psaných receptů - nechtěla bych se podle nich učit vařit. A už na to byla několikrát upozorněna.
-
Katarínka, sú jedlá aj z varených zemiakov...ide o to, že autorka nahadzuje recepty rýchlym tempom, s nedokonalým popisom, čo je na škodu. V tomto prípade ale zrejme receptom neohúri.
-
Odkedy sa robia zemiakové placky z varených zemiakov?Jasné že surové
-
Brambory syrové
vařené
-
Tak podle toho receptu by nezkušená kuchařinka asi těžko usmažila bramboráky a navíc už jich tady je víc