Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 722 kJ / 3 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,15 g |
Tuky | 19,40 g |
Vláknina | 46,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,02 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 753,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trošky vody, medu a droždia zamiešame kvások a necháme ho vzísť.
Krok 2: V mise premiešame múky, rascu, semienka a soľ. Pridáme nastrúhanú tekvicu a opäť premiešame.
Pridáme kvások, postupne pridávame vlažnú vodu a dobre vymiesime cesto. Necháme ho 1 hod kysnúť. Krok 3: Potom cesto rozdelíme na polovice a vytvarujeme šišky. Krok 4: Vložíme do dobre vymastených foriem na biskupský chlebíček. Necháme 15 min podkysnúť.
Pofŕkame vodou a posypeme rascou. Krok 5: Pečieme na 200°C 15 min, potom znížime na 180°C a dopečieme (cca 30-40 min).
Pridáme kvások, postupne pridávame vlažnú vodu a dobre vymiesime cesto. Necháme ho 1 hod kysnúť. Krok 3: Potom cesto rozdelíme na polovice a vytvarujeme šišky. Krok 4: Vložíme do dobre vymastených foriem na biskupský chlebíček. Necháme 15 min podkysnúť.
Pofŕkame vodou a posypeme rascou. Krok 5: Pečieme na 200°C 15 min, potom znížime na 180°C a dopečieme (cca 30-40 min).
Zveřejněno 3. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tykvový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20Kz
Moje poznámka
Tykvový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20Kz
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 45 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 53 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 54 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
top recepty chleba,
pečivo se semínky recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka celozrnná,
tykev,
kmín drcený,
droždí,
med,
sůl,
voda,
kmín celý
Komentáře (5)
Simonka, normálnu tekvicu...to je v ČR problém, aspoň ja mám takú skúsenosť. Ale môžeš použiť muškátovú. V žiadnom prípade nie cuketu.