Tmavé pečivo se semínky

cathleen Kuchařka: cathleen

4 bagety Domácí pekárna 16 názorů

Suroviny

100 ml vody
160 g Melty (vývaru)
2 lžičky cukru
21 g droždí
100 g jemné pšeničné celozrnné mouky
200 g polohrubé mouky
190-200 g hladké mouky
25 g olivového oleje
2 lžičky soli
50 g strouhaného sýru
lněná semínka (sezamová)
vejce na potření.
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme semínky (sezamová a lněná), aby se zapracovaly do povrchu těsta.

  2. Necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Pečivo je lehounké, na řezu tmavé díky Meltě a hezky pórovité.

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tmavé pečivo se semínky

  • Janet Janet(neregistrovaný)

    cathleen: děkuji moc :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Janet: :-) nejsi za hloupou, proc? Ano, je to melta - kava, jemne (nevtirave) pecivo navoni a hlavne - da mu dost tmavou barvu ;-)

    Odpovědět

  • Janet Janet(neregistrovaný)

    Hezký den, budu asi za hloupou, ale meltu znám jako kávu?Je to to samé nebo je něco jiného v oboru pekařiny?:-) děkuji

    Odpovědět

  • Irule Irule

    ty vypadají taky skvěle :yes::-p;-)

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    cathleen:Tak to moc děkuju,od někoho takového si toho opravdu velice cením :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-*jen v dobrým a jako pochvalu:-!
    Vaří a peče se velice dobře, když ti to domácí jedlíci pochválí, viď? Přeju ti, ať se ti dál tak daří a pořád tě to tak baví:-K:yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    cathleen:Jejda :-8 tak to nevím,jak si to mám přebrat :-D Recepty se mi líbí a věřím jim,tak zkouším,co mě láká a baví mě to ;-)A hlavně to ocení mí dva jedlíci a to je to hlavní :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-Kděkuju!!! Ty jsi taková moje "dvorní" pekařka, viď?;-):-*

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak jsem konečně sehnala meltu,abych se mohla pustit do těchto baget a myslím,že se povedlo :-8 Přidala jsem semínka i do těsta,máme je tak radši a nepadají :-p Bagetky jsou nadýchané a lehce voní meltou.Jen jsem čekala,že těsto více obarví,ale to ničemu nevadí :-)) Posílám foto i bod a určitě zopakuji :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    cathleen, Ty mě vážně donutíš si koupit ty plechy na bagety, i když vážně pochybuji, že by se mi povedly tak jako Tobě. Tak Ti ale posílám bodík:yes:;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Cathleen, bagety vypadaji naprosto uzasne:-p Souhlasim s Vybusnou....v tomhle jsi naprosta jednicka:yes: klobouk dolu:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Ano, vařím si jí trochu víc a uchovávám zcezenou ve sklenici v lednici pro další pečení. Nádherně těsto barví a je po ní i mírně nasládlé, jako třeba to na slunečnicový chleba.

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Cathleen, jen pro ujasnění, ta melta se dává tekutá, čili uvařená :-?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nádhera! Ja som netušila, že takéto plechy vôbec existujú. Čo všetko sa tu nedozviem...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-)Děkuju za pochvalu, pečka je moje vášeň. Jíst se musí naštěstí každž den a moji "pokusní králíci" - manžel a syn jsou ochotní sníst i ty méně podařené výrobky. Tímto i jim veřejně děkuji:-8

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tmavé rohliky tmavá bageta recept tmavé bagety tmavé pečivo z domácí pekárny domácí tmavé rohlíky tmavé rohlíky recept tmavé pečivo-recepty domácí tmavé bagety tmavé bagety recept tmavé domácí bagety recept na tmavé bagety recept na tmave rohliky domácí tmavá bageta tmavé pečivo domácí pekarna domácí pekárna tmavé pečivo tmavé bagety - recept tmavépečivo pečivo z domácí pekárny tmavé bagety recepty recept na tmavé domácí rohlíky

Zapomněl/a jsem heslo