

Tmavé pečivo se semínky
Suroviny 4 bagety
- 100 ml vody
- 160 g Melty (vývaru)
- 2 lžičky cukru
- 21 g droždí
- 100 g jemné pšeničné celozrnné mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 190-200 g hladké mouky
- 25 g olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 50 g strouhaného sýru
- lněná semínka (sezamová)
- vejce na potření.
Postup přípravy receptu
Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme semínky (sezamová a lněná), aby se zapracovaly do povrchu těsta.
Necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Pečivo je lehounké, na řezu tmavé díky Meltě a hezky pórovité.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tmavé pečivo se semínky
-
cathleen: děkuji moc
-
Janet:
nejsi za hloupou, proc? Ano, je to melta - kava, jemne (nevtirave) pecivo navoni a hlavne - da mu dost tmavou barvu
-
Hezký den, budu asi za hloupou, ale meltu znám jako kávu?Je to to samé nebo je něco jiného v oboru pekařiny?
děkuji
-
ty vypadají taky skvěle
-
cathleen:Tak to moc děkuju,od někoho takového si toho opravdu velice cením
-
dexulka:
jen v dobrým a jako pochvalu
Vaří a peče se velice dobře, když ti to domácí jedlíci pochválí, viď? Přeju ti, ať se ti dál tak daří a pořád tě to tak baví -
cathleen:Jejda
tak to nevím,jak si to mám přebrat
Recepty se mi líbí a věřím jim,tak zkouším,co mě láká a baví mě to
A hlavně to ocení mí dva jedlíci a to je to hlavní
-
dexulka:
děkuju!!! Ty jsi taková moje "dvorní" pekařka, viď?
-
Tak jsem konečně sehnala meltu,abych se mohla pustit do těchto baget a myslím,že se povedlo
Přidala jsem semínka i do těsta,máme je tak radši a nepadají
Bagetky jsou nadýchané a lehce voní meltou.Jen jsem čekala,že těsto více obarví,ale to ničemu nevadí
Posílám foto i bod a určitě zopakuji
-
cathleen, Ty mě vážně donutíš si koupit ty plechy na bagety, i když vážně pochybuji, že by se mi povedly tak jako Tobě. Tak Ti ale posílám bodík
-
Cathleen, bagety vypadaji naprosto uzasne
Souhlasim s Vybusnou....v tomhle jsi naprosta jednicka
klobouk dolu
-
Ano, vařím si jí trochu víc a uchovávám zcezenou ve sklenici v lednici pro další pečení. Nádherně těsto barví a je po ní i mírně nasládlé, jako třeba to na slunečnicový chleba.
-
Cathleen, jen pro ujasnění, ta melta se dává tekutá, čili uvařená
-
Nádhera! Ja som netušila, že takéto plechy vôbec existujú. Čo všetko sa tu nedozviem...
-
Děkuju za pochvalu, pečka je moje vášeň. Jíst se musí naštěstí každž den a moji "pokusní králíci" - manžel a syn jsou ochotní sníst i ty méně podařené výrobky. Tímto i jim veřejně děkuji