Tmavé pečivo se semínky

cathleen Kuchařka: cathleen

4 bagety Domácí pekárna 16 názorů

Suroviny

100 ml vody
160 g Melty (vývaru)
2 lžičky cukru
21 g droždí
100 g jemné pšeničné celozrnné mouky
200 g polohrubé mouky
190-200 g hladké mouky
25 g olivového oleje
2 lžičky soli
50 g strouhaného sýru
lněná semínka (sezamová)
vejce na potření.
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto necháme udělat a vykynout v pekárně (program Těsto), pak propracujeme, nakrájíme na dílky a uděláme bagety, bulky nebo rohlíky. Ještě během vyvalování je podsypeme semínky (sezamová a lněná), aby se zapracovaly do povrchu těsta.

  2. Necháme vykynout na plechu, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Pečivo je lehounké, na řezu tmavé díky Meltě a hezky pórovité.

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Tmavé pečivo se semínky

  • Janet Janet(neregistrovaný)

    cathleen: děkuji moc :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Janet: :-) nejsi za hloupou, proc? Ano, je to melta - kava, jemne (nevtirave) pecivo navoni a hlavne - da mu dost tmavou barvu ;-)

    Odpovědět

  • Janet Janet(neregistrovaný)

    Hezký den, budu asi za hloupou, ale meltu znám jako kávu?Je to to samé nebo je něco jiného v oboru pekařiny?:-) děkuji

    Odpovědět

  • Irule Irule

    ty vypadají taky skvěle :yes::-p;-)

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    cathleen:Tak to moc děkuju,od někoho takového si toho opravdu velice cením :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-*jen v dobrým a jako pochvalu:-!
    Vaří a peče se velice dobře, když ti to domácí jedlíci pochválí, viď? Přeju ti, ať se ti dál tak daří a pořád tě to tak baví:-K:yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    cathleen:Jejda :-8 tak to nevím,jak si to mám přebrat :-D Recepty se mi líbí a věřím jim,tak zkouším,co mě láká a baví mě to ;-)A hlavně to ocení mí dva jedlíci a to je to hlavní :-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-Kděkuju!!! Ty jsi taková moje "dvorní" pekařka, viď?;-):-*

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak jsem konečně sehnala meltu,abych se mohla pustit do těchto baget a myslím,že se povedlo :-8 Přidala jsem semínka i do těsta,máme je tak radši a nepadají :-p Bagetky jsou nadýchané a lehce voní meltou.Jen jsem čekala,že těsto více obarví,ale to ničemu nevadí :-)) Posílám foto i bod a určitě zopakuji :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    cathleen, Ty mě vážně donutíš si koupit ty plechy na bagety, i když vážně pochybuji, že by se mi povedly tak jako Tobě. Tak Ti ale posílám bodík:yes:;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Cathleen, bagety vypadaji naprosto uzasne:-p Souhlasim s Vybusnou....v tomhle jsi naprosta jednicka:yes: klobouk dolu:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Ano, vařím si jí trochu víc a uchovávám zcezenou ve sklenici v lednici pro další pečení. Nádherně těsto barví a je po ní i mírně nasládlé, jako třeba to na slunečnicový chleba.

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Cathleen, jen pro ujasnění, ta melta se dává tekutá, čili uvařená :-?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nádhera! Ja som netušila, že takéto plechy vôbec existujú. Čo všetko sa tu nedozviem...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-)Děkuju za pochvalu, pečka je moje vášeň. Jíst se musí naštěstí každž den a moji "pokusní králíci" - manžel a syn jsou ochotní sníst i ty méně podařené výrobky. Tímto i jim veřejně děkuji:-8

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tmavé rohliky tmavá bageta recept tmavé bagety tmavé pečivo z domácí pekárny tmavé rohlíky recept tmavé pečivo-recepty domácí tmavé bagety tmavé bagety recept domácí tmavé rohlíky recept na tmavé bagety tmavé domácí bagety tmavé pečivo domácí pekarna domácí pekárna tmavé pečivo tmavé bagety - recept tmavépečivo pečivo z domácí pekárny tmavé bagety recepty domácí tmavá bageta recept na tmave rohliky domácí pečivo bagety

Zapomněl/a jsem heslo