Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 665 kJ / 6 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,65 g |
Tuky | 386,80 g |
Vláknina | 47,00 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 530,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr, esenci, olej vyšleháme do pěny.
Krok 2: Prosijeme mouku s práškem do pečiva a obě kakaa.
Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme. Krok 3: Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vystříkáme sprejem na pečení, nebo použijeme pečící papír. Krok 4: Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, zarovnáme a dáme péct na 20 až 30 min.
Po této době vyzkoušíme upečenost vpichem špejle. Krok 5: Mezitím, než se upeče korpus, dáme do kastrolku smetanu s rozlámanou čokoládou a necháme za občasného míchání pozvolna rozpustit. Jakmile se rozpustí, dáme stranou. Krok 6: Připravíme půl hrnku kávy, ve kterè dobře rozmícháme rýžový sirup. Krok 7: Upečený korpus jemně propícháme vidličkou a pomocí plastové lahvičky s víčkem, ve kterém jsou dírky, korpus důkladně provlhčíme. Krok 8: Následně hned rozetřeme pomocí špachtle marmeládu, zarovnáme až do krajů a polijeme připravenou polevou. Krok 9: Nyní už stačí vydržet aspoň do druhého dne, aby se moučník mohl v lednici důkladně rozležet. I poleva potřebuje trochu času na to, aby ztuhla.
Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme. Krok 3: Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vystříkáme sprejem na pečení, nebo použijeme pečící papír. Krok 4: Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, zarovnáme a dáme péct na 20 až 30 min.
Po této době vyzkoušíme upečenost vpichem špejle. Krok 5: Mezitím, než se upeče korpus, dáme do kastrolku smetanu s rozlámanou čokoládou a necháme za občasného míchání pozvolna rozpustit. Jakmile se rozpustí, dáme stranou. Krok 6: Připravíme půl hrnku kávy, ve kterè dobře rozmícháme rýžový sirup. Krok 7: Upečený korpus jemně propícháme vidličkou a pomocí plastové lahvičky s víčkem, ve kterém jsou dírky, korpus důkladně provlhčíme. Krok 8: Následně hned rozetřeme pomocí špachtle marmeládu, zarovnáme až do krajů a polijeme připravenou polevou. Krok 9: Nyní už stačí vydržet aspoň do druhého dne, aby se moučník mohl v lednici důkladně rozležet. I poleva potřebuje trochu času na to, aby ztuhla.
Zveřejněno 9. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový vláčný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5GX
Moje poznámka
Bezlepkový vláčný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5GX
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 15 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 4 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 4 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 6 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 7 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 8 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 9 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 9 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 10 hodinami
Tématické fráze:
výborný bezlepkový moučník,
dobrý bezlepkový moučník,
bezlepkový moučník bez mouky,
bezlepkových moučníky,
bezlepkovy vláčným piskot,
belepkový moučník,
vláčný moučník,
bezlepkovy moušnik recepty,
bezlepkových moučníky recept,
bezelpkové moučníky,
bezlepkové recepty top recepty,
bezlepkových moučnik,
bezlepkovy moucnik z 10 vajec,
moučník z psyllia,
moučník z psylia,
bezleptový moučník
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
mouka,
kakao,
kakao hořké,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
esence vanilková,
sirup rýžový,
marmeláda,
smetana,
čokoláda na vaření
Komentáře (3)