Jablkové řezy - výborné bezlepkové

Olga Urvalkova Kuchařka: Olga Urvalkova

Moučníky , Dia a bezlepkové 8 názorů

Suroviny

4 vejce
2 lžíce horké vody
4 lžíce cukru krupice
5 lžic mouky Jizerka
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva dr.Oetker
1.náplň:
80 dkg jablka oloupaná nahrubo strouhaná
3 lžíce cukru
1 pudink ananasový dr.oetker v 1Dl vody
2.náplň:
10 dkg kokosu spařit v
1 dcl mléka
2 lžíce cukru
1 zakysaná smetana tučná
Granko na posypání
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme mouku, olej a prášek do pečiva.

  2. Pečeme na plechu asi 25 x 30cm do růžova.

  3. Jablka rozdusíme s cukrem, přidáme pudink ve vodě rozmíchaný a převaříme (dle potřeby podlijeme trochou vody, vznikne tuhá jablečná náplň, dle chuti dosladíme.

  4. Do vychladlého spařeného kokosu vmícháme cukr a zakysanou smetanu.

  5. Na prochladlý piškot navrstvíme náplň z jablek, necháme vystydnout a na to kokosovou náplň. Posypeme grankem, čokoládou. Dáme do lednice.

Poznámka

Krájíme druhý den po ztuhnutí.

Řezy jsou měkoučké, nepřeslazené a výborné, od normálních k nepoznání. Dobrou chuť :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablkové řezy - výborné bezlepkové

  • Jitka J. Jitka J.

    Úžasná! Může to má dcera celiak i můj muž mlsoun ;-)! Já bezlepkové mouky míchám - dala jsem Jizerku + rýžovou + jáhlovou. Musím říct, že jáhlová mi jako náhrada lepkové mouky připadá nejlepší.

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Kvety: takový moučník dělám podobně, piškot, rozdušená jablka s pudinkem a nahoru šlehačku ;-) :-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Olga:aha,to jsem nevěděla,takže to je bezlepková mouka.;-)díky:-K
    Špagi i tobě díky za vysvětlení,už jsem zase moudřejší:-8:yes:

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Simi, Jizerka je hladká. Bohužel žádnou polohrubou bzlp neznám, pak už jen kukuřičná strouhanka na obalování.

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    Květuš, kokos dávat nemusíš, stačí jen zakysaná smetana-to potom dej dvě. Ale jsou fakt dobroučké, uvidíš:-K:-K

    Odpovědět

  • Kvety Kvety

    Jsem začátečník v bezlepkovém pečení a hledám recepty. Tento se mně líbí, ale u nás doma bych neuspěla s kokosem. Čím bych ho měla nahradit? Myslím, že dát smetanu bez kokosu nebo jiné příchutě by asi nebylo ono.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Simona Kucerova: Simi, zkopírovala jsem ti složení Jizerky. Já ji občas ve Zdr.výživě kupuju, pro diabetiky je vhodná. je univerzální, takže stejná.

    "JIZERKA . bezlepková směs 1000g - ZLATÁ

    BEZ LEPKU. Složení: pšeničný škrob deprotienovaný - vhodný pro bezlepkovou dietu, lupinová mouka, dextroza, zahušťovadlo guma guar, emulgátor sojový lecitin, kyselina citronová, látka zlepšující mouku kyselina askorbová.

    100g výrobku průměrně obsahuje:

    energetická hodnota 1548 kJ(370 kcal),

    tuky 2,1g,

    nas.mastné kyseliny 0,5g,

    sacharidy 83,4g,

    cukry 3,9g,

    bílkoviny 3,1g,

    sůl 0,1g


    Může obsahovat stopy sezamu, oxidu siřičitého."

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Olgo zajímalo by mi jaká je mouka Jizerka,zda hladká nebo polohrubá,já jí neznám:-8nebo je to nějaká speciální???;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bezlepkové recepty lupinová mouka recepty jablkove rezy bezlepková mouka jizerka recepty bezlepková mouka jizerka bezlepkové řezy výborné bezlepkové řezy míša bezlepkový moučník řezy s jablky mouka jizerka výborné řezy bezlepkový moučník z jablek bezlepkove moucniky jizerka mouka bezlepkove jablkove rezy výborne rezy z jablek bezlepková mouka jizerka zlatá bezlepkový moučník s jablky bezlepkovy jablkovy moucnik cim nahradit mouku