Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 263 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,16 g |
Tuky | 69,01 g |
Vláknina | 22,88 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 366 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 540,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme prosátou mouku a ostatní sypké suroviny.
Krok 2: Do moučné směsi přidáme vejce, máslo, rum, med, mléko a vytvoříme těsto. Přendáme na vál nebo na podložku, podsypeme trochou mouky a uhněteme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut do chladu.
Krok 3: Připravíme povidla, pokud jsou hustá zředíme troškou rumu a nasekáme nahrubo ořechová jádra.
Zapneme troubu na 180 ° C. Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme na moukou posypané silikonové podložce (nebo pečicím papíru) z každé obdélník. Krok 5: Na rozválené těsto natřeme 3 lžíce povidel a posypeme polovinou ořechů asi 2 cm ke konci plátu. Pomocí podložky nebo papíru svineme závin a stejně pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Krok 6: Hotové záviny necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Zapneme troubu na 180 ° C. Krok 4: Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny a postupně vyválíme na moukou posypané silikonové podložce (nebo pečicím papíru) z každé obdélník. Krok 5: Na rozválené těsto natřeme 3 lžíce povidel a posypeme polovinou ořechů asi 2 cm ke konci plátu. Pomocí podložky nebo papíru svineme závin a stejně pokračujeme i s druhou polovinou těsta. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby a pečeme 25-30 minut. Krok 6: Hotové záviny necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový závin rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qyo0
Moje poznámka
Perníkový závin rychlý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qyo0
Nejnovější recepty
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 50 minutami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 23 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Housky na hamburger
ErikaU před 17 minutami
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 11 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 11 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 14 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 15 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 15 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 15 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 16 hodinami
Tématické fráze:
pernikovy zavin,
rychly zavin s hruskovym povidlim,
perníková závin vánoční,
perníková závin,
rychlý perník recept,
perníková závin s povidly
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
koření do perníku,
prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
máslo,
rum,
mléko,
med,
povidla švestková,
rum,
jádra ořechová,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (4)
Do těsta jsem musel přidat 100 g mouky a tím pádem jsem přidal i špetku perníkového koření navíc.
Přidávám fotky jestli to nevadí