Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 - 8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 178 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny38,15 g
Tuky140,65 g
Vláknina40,69 g
Cholesterol 129 mg
Sodík 650 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy55,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hříbky nakrájíme na menší silnější plátky a zvlášť modráky na tenké (~ 2mm). Krok 2: Ve větším kastrolu zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli s kmínem.
Čtvrtky rozdělíme v koubu, nařízneme podélně, odhalíme trochu kosti, opepříme a vložíme na cibulku.
Dobře orestujeme z obou stran, přidáme modráky a také chvíli restujeme (nic nesolíme).
Podlijeme vroucí vodou asi do půl stehen, přidáme kostku bujónu a dusíme s doplňováním vody asi 1/2 hodiny do změknutí masa. Krok 3: Mezi dušením rozpálíme pánev s trochou oleje a orestujeme pár minut hříbky (nesolíme - pustily by zbytečně vodu). Přidáme máslo a po rozpuštění zaprášíme moukou. Ještě chvíli restujeme, přilijeme mléko a asi 10 min. vaříme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, necháme vystydnout, poté obereme z kostí, kůže zvlášť nasekáme na malé kousíčky a maso natrháme nebo nakrájíme na přiměřené kousky. Krok 5: Omáčku z hříbků přilijeme do kastrolu s modráky, přidáme maso, kůže, zalijeme smetanou, dochutíme solí popř. Maggim a ještě dobře provaříme. Krok 6: Podáváme s tím, co má kdo rád (...mám to nejraději s housk. knedlíkem).

Zveřejněno 29. 10. 2019

Poznámka autora Tom Beyk

...podle mykologů se kováři - modráci mají upravovat alespoň 20 min., jinak můžou způsobit nějaké zažívací potíže. Tak jsem trošku zaexperimentoval a bylo to dobré. Mimochodem jinak dusím modráky s ostatními houbami běžně těch asi 10 min. a ještě se mi nic nestalo :-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WG2v

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WG2v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-KKováře mám v kuchyni ráda snad ze všech čerstvých hub nejvíc, protože zůstávají po úpravě tvrdé. Ještě lišky. Určitě rychlý a chutný recept:yes:bez kůží, ty sníme manžel nebo já zvlášť.:-D

Tématické fráze:
hřib kovář omacka, omáčky z kuřete, houbova omáčka recept, kureci s hřib, recept na smetanovou houbovou omáčku, omáčka z hřibů, recept na houbovou omáčku, hřib kovář co mám ráda recepty, smetanová houbová omáčka s kuřetem, omáčka z hřibu kovář, omáčka s houbami, omáčka z modraku, recepty houbová omáčka, houbová omáčka

Suroviny:
kuře čtvrtky, houba hřib, houba hřib, cibule, mléko, smetana na vaření, mouka, olej, kmín celý, pepř, bujón zeleninový, maggi

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu