Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 178 kJ / 1 716 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,15 g |
Tuky | 140,65 g |
Vláknina | 40,69 g |
Cholesterol | 129 mg |
Sodík | 650 mg |
Sůl | 1,56 g |
Sacharidy | 55,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky nakrájíme na menší silnější plátky a zvlášť modráky na tenké (~ 2mm).
Krok 2: Ve větším kastrolu zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli s kmínem.
Čtvrtky rozdělíme v koubu, nařízneme podélně, odhalíme trochu kosti, opepříme a vložíme na cibulku.
Dobře orestujeme z obou stran, přidáme modráky a také chvíli restujeme (nic nesolíme).
Podlijeme vroucí vodou asi do půl stehen, přidáme kostku bujónu a dusíme s doplňováním vody asi 1/2 hodiny do změknutí masa. Krok 3: Mezi dušením rozpálíme pánev s trochou oleje a orestujeme pár minut hříbky (nesolíme - pustily by zbytečně vodu). Přidáme máslo a po rozpuštění zaprášíme moukou. Ještě chvíli restujeme, přilijeme mléko a asi 10 min. vaříme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, necháme vystydnout, poté obereme z kostí, kůže zvlášť nasekáme na malé kousíčky a maso natrháme nebo nakrájíme na přiměřené kousky. Krok 5: Omáčku z hříbků přilijeme do kastrolu s modráky, přidáme maso, kůže, zalijeme smetanou, dochutíme solí popř. Maggim a ještě dobře provaříme. Krok 6: Podáváme s tím, co má kdo rád (...mám to nejraději s housk. knedlíkem).
Čtvrtky rozdělíme v koubu, nařízneme podélně, odhalíme trochu kosti, opepříme a vložíme na cibulku.
Dobře orestujeme z obou stran, přidáme modráky a také chvíli restujeme (nic nesolíme).
Podlijeme vroucí vodou asi do půl stehen, přidáme kostku bujónu a dusíme s doplňováním vody asi 1/2 hodiny do změknutí masa. Krok 3: Mezi dušením rozpálíme pánev s trochou oleje a orestujeme pár minut hříbky (nesolíme - pustily by zbytečně vodu). Přidáme máslo a po rozpuštění zaprášíme moukou. Ještě chvíli restujeme, přilijeme mléko a asi 10 min. vaříme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, necháme vystydnout, poté obereme z kostí, kůže zvlášť nasekáme na malé kousíčky a maso natrháme nebo nakrájíme na přiměřené kousky. Krok 5: Omáčku z hříbků přilijeme do kastrolu s modráky, přidáme maso, kůže, zalijeme smetanou, dochutíme solí popř. Maggim a ještě dobře provaříme. Krok 6: Podáváme s tím, co má kdo rád (...mám to nejraději s housk. knedlíkem).
Zveřejněno 29. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG2v
Moje poznámka
Houbová omáčka s kuřecím a hřiby kováři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG2v
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 22 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 29 minutami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
Petulice před 38 minutami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
chadimovaivana před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 3 hodinami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 12 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 13 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 14 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 15 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 15 hodinami
Tématické fráze:
hřib kovář omacka,
omáčky z kuřete,
houbova omáčka recept,
kureci s hřib,
recept na smetanovou houbovou omáčku,
omáčka z hřibů,
recept na houbovou omáčku,
hřib kovář co mám ráda recepty,
smetanová houbová omáčka s kuřetem,
omáčka z hřibu kovář,
omáčka s houbami,
omáčka z modraku,
recepty houbová omáčka,
houbová omáčka
Suroviny:
kuře čtvrtky,
houba hřib,
houba hřib,
cibule,
mléko,
smetana na vaření,
mouka,
olej,
kmín celý,
pepř,
bujón zeleninový,
maggi
Komentáře (2)