Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 401 kJ / 1 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,08 g |
Tuky | 39,80 g |
Vláknina | 26,52 g |
Cholesterol | 592 mg |
Sodík | 356 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 166,24 g |
Postup přípravy
Necháme zchladnout. Krok 2: Houby nakrájíme na malé kousky a v pánvi na lžíci oleje je chvíli restujeme. Pak je také necháme zchladnout. Krok 3: Do vlažné kaše nadrobíme droždí, přidáme vejce, mouku, sůl, drcený kmín a majoránku. Přimícháme i houby a promícháme, až vznikne řidší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout.
Pak v lívanečníku nebo na pánvi na oleji pečeme lívanečky. Krok 4: Zakysanou smetanu rozmícháme s rozetřeným stroužkem česneku, solí a pepřem.
Lívanečky podáváme teplé s ochucenou smetanou.
Zveřejněno 29. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté bramborové lívanečky s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3A7x
Moje poznámka
Kynuté bramborové lívanečky s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3A7x
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 10 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 10 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 10 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 10 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 6 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 8 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 9 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 9 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 9 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 11 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 11 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 11 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 12 hodinami
Suroviny:
brambory,
houby lesní,
mléko,
vejce,
mouka polohrubá,
droždí,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
majoránka,
olej,
smetana zakysaná,
česnek
Komentáře (1)