Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 037 kJ / 726 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,17 g |
| Tuky | 35,17 g |
| Vláknina | 4,14 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 3,71 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 24,51 g |
Postup přípravy
To, že jsou slávky čerstvé, poznáme tak, že se při manipulaci zavřou. Pokud se slávka nezavře, je nutné ji vyhodit.
Omyté slávky dáme do většího hrne, přilijeme vodu a rychle přivedeme k varu.
Slávky se během vaření otevřou, pokud se nějaká slávka neotevře, je nutné ji vyhodit.
Po cca 5 minutách by měly být všechny slávky otevřené, nyní je scedíme. Vodu si ponecháme. Krok 2: Do hrnce nebo do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme červenou cibuli nakrájenou na jemno a opékáme. Po několika minutách, když cibule zesklovatí, přidáme česnek a krátce opečeme.
K cibuli a česneku přilijeme bílé víno a povaříme asi 5 minut. Krok 3: Když se víno zredukuje, přidáme rajčata. Ideálně plechovku rajčat pokrájených na malé kousky + cca 300 ml rajčatového pyré.
Do omáčky přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a tymián.
V tuto chvíli přidáme do omáčky vodu, ve které jsme uvařili slávky - množství dle toho, jak hustou chceme omáčku.
vše ještě krátce povaříme.
Dle chuti můžeme ještě přidat sušený česnek, případně i cukr, pokud je omáčka příliš kyselá. Krok 4: Do hotové omáčky přidáme uvařené slávky.
Podáváme s čerstvým pečivem (a bílým vínem :)).
Zveřejněno 8. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slávky s rajčatovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2VgJ
Moje poznámka
Slávky s rajčatovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2VgJ
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 6 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 5 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 6 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 7 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 8 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 11 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 11 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 12 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 12 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 12 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 12 hodinami
Tématické fráze:
rajcatova omáčka,
slavky rajčatová
Suroviny:
slávky,
olej olivový,
cibule červená,
česnek,
rajče,
víno bílé,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
tymián,
cukr
Komentáře (2)
Nepíšete kolik vody
Běžně se slávky podrobují tortuře teplem jen tak nasucho a ony si "vodu" pustí samy
No, na rcp se mi líbí, že na 2 porce se počítá s 1 kg mlžů
...a nejen Italové si něco podobného dávají v přiměřeném množství na těstoviny