Sriracha (cvrndova)
Omáčka Sriracha je jedna z nejpálivějších omáček ze všech. Skvěle se hodí do teplých i studených pokrmů. Neodmyslitelně patří do čínských polévek, ale v poslední době se těší velké oblibě třeba i v hamburgerech. Ostrá chuť je ideální k červenému masu, zvěřině či drůbeži.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 331 kJ / 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,10 g |
Tuky | 0,80 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,02 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 126,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept převzatý z netu a lehce upravený, tak prosím neukamenovat. Té soli stačí poloviční (i méně) množství a druhou polovinu přidat až po kvašení. Sůl ve větším množství může zabránit kvašení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2019 07:55
cvrnda: Děkuji za radu, zkusim to tedy s jablečným octem, snad se zadaří. Posílám krásný vánoční pozdrav!
17. 12. 2019 07:25
U druhé chilli omáčka používám jablečný ocet domácí výroby a přidám trochu alkoholu. Alkohol dezinfikuje a zastaví kvašení.
17. 12. 2019 02:37
MamlajdaD: děkuji
16. 12. 2019 19:09
casino: Díky za radu! Já už si nějak poradím, na netu je více domácích receptů na srirarchu, tak snad něco najdu. Protože rýžový ocet tady v místě nekoupím a objednat ho do vánoc nestihnu. Hodilo by se mi, kdybych našim chlapům udělala po lahvičce. Posílám krásný předvánoční pozrav!
16. 12. 2019 18:24
MamlajdaD:
Rýžový ocet je špica
Šel by do jisté míry nahradit vším co píšete (vyjma balsamika; vyzrálé balsamico je spíše léčivo a bylo by ho škoda), ale ten 8% ocet zředit na 4%
No, DESTILOVANÝ OCET je nonsens nejvyššího řádu a další důkaz, že WIKI píše i pitomosti
(patrně se ztratilo v překladu a jde o KVASNÝ OCET)
Rýžový ocet je špica
Šel by do jisté míry nahradit vším co píšete (vyjma balsamika; vyzrálé balsamico je spíše léčivo a bylo by ho škoda), ale ten 8% ocet zředit na 4%
No, DESTILOVANÝ OCET je nonsens nejvyššího řádu a další důkaz, že WIKI píše i pitomosti
(patrně se ztratilo v překladu a jde o KVASNÝ OCET)
16. 12. 2019 17:08
Nadja: Sriracha je hodně pálivá omáčka k docucování jídel.
Z webu: Sriracha je typ pálivé nebo chilli omáčky vyrobené z pasty chilli, destilovaného octa, česneku, cukru a soli.
Wikipedie: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sriracha
Z webu: Sriracha je typ pálivé nebo chilli omáčky vyrobené z pasty chilli, destilovaného octa, česneku, cukru a soli.
Wikipedie: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sriracha
16. 12. 2019 12:40
K čemu se používá, když tam může být alkohol?
16. 12. 2019 12:19
Recept se mi moc líbí, ráda bych ho udělala, moc by se mi hodil, ale rýžový ocet nemám. Jde nějak nahradit jiným druhem octu (doma mám balsamiko, vinný, jablečný a klasický 8% ocet)? Papričky mám sušené, v receptu jsou asi myšleny čerstvé papričky?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 18 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 22 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: sriracha recept recept na sriracha recept na spiracha sriracha recepty
Suroviny: chilli paprika čerstvá, česnek, cukr třtinový, sůl, voda, ocet rýžový
Sriracha (cvrndova)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nKmP
8 názorů