Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí Wellington

Sváteční pokrm pojmenovaný podle vévody z Wellingtonu je kvůli náročnosti na přípravu opravdovou kulinářskou výzvou. Šťavnatou hovězí svíčkovou zabalíme do sušené šunky a houbové směsi a pečeme v balíčku z listového těsta.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 65 min

125 min (60 min příprava + 65 min tepelná úprava)

8. 4. 2020 15:49

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie15 502 kJ / 3 705 kcal
Bílkoviny213,64 g
Tuky236,72 g
Vláknina30,20 g
Cholesterol 856 mg
Sodík 9,78 g
Sůl24,07 g
Sacharidy166,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dá se použít i jiné maso - vepřové, kuřecí, ale originál je top. Je to výzva, já zkoušel po zhlédnutí MasterChef Junior a od té doby jsem dělal asi 4x. Stejně tak hezké (dokonalé) jak od soutěžících dětí to neni.

https://www.youtube.com/watch?v=Cyskqnp1j64 . Recept je pouze poupravený, jinak převzatý z netu. https://recepty.vareni.cz/hovezi-wellington/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí wellington

Suroviny: svíčková hovězí, hořčice dijonská, těsto listové, šunka schwarzwaldská, olej olivový, žloutek, žampióny, cibule, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Hovězí Wellington

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrOj