Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí maso: Poradíme vám s jeho zpracováním
Zdroj: Toprecepty.cz

Srnčí se řadí k menším druhům zvěřiny. Maso je červenohnědé barvy, velice jemné s nízkým obsahem tuku i cholesterolu. Patří mezi masa dietní. Zvlášť ceněné je maso z mladých zvířat, okolo 1 roku. Čím je kus starší, tím má maso pevnější strukturu.

Srnec je okusovač, živí se bylinami, mladými listy maliníku, borůvčím. Všechny tyto chutě se propisují do vůně jeho masa. Srnčímu masu nesvědčí dlouhá tepelná úprava, snadno se vysuší. Předejít tomu můžeme špikováním nebo obalením masa do slaniny.

Druhy srnčího masa a jejich využití

Nejkvalitnější maso je z mladého jedince, starého okolo 1 roku. Čím je zvíře starší, je maso aromatičtější a pevnější.

Srnčí maso je svojí křehkostí luxusní záležitostí a pokud máte možnost ho získat, neváhejte. Inspirovat se můžete třeba naším receptem na srnčí guláš.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky