Burské řízečky

Hanes Kuchař: Hanes

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

250 g kuřecích prsou
2 vejce
60 g pražených solených arašídů
2 PL sójové omáčky
50 g hladké mouky
olej na smažení
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a smícháme se 2 lžícemi sójové omáčky. Nacháme 15 minut odležet.

  2. Arašídy posekáme nadrobno. V misce rozmícháme vejce, přidáme arašídy a maso se sójovou omáčkou, promícháme. Podle chuti opepříme. Přimícháme mouku. Vznikne řidší těstíčko.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a lžící vkládáme připravenou směs. Opékáme z obou stran. Dosolíme podle potřeby. Servírujeme s hořčicí, tatarkou….podle fantazie. Jako příloha chléb, hranolky, ale také rýže.

Poznámka

Maso raději nakrájejte na menší kousky, aby řízečky byly rychle hotové. Pokud je necháte na pánvi déle, mohou zhořknout. Lze osvěžit chilli papričkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Burské řízečky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo