"Šivova" směs

Hanes Kuchař: Hanes

Doba přípravy: 30 minut + hodina na odležení 1 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

200 g libové pečeně nebo kýty
1 cibule
1 bílý jogur (kelímek 150 g)
1 rajčatový protlak (70 g)
1 lžička citronové šťávy
1 KL kari
1/4 KL skořice
chilli dle chutí (nemusí být)
4 PL oleje
sůl, pepř
Příloha:
100 g kuskusu
150 ml vývaru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt, protlak, citronovou šťávu, 1 lžíci oleje a koření rozmícháme metličkou.

  2. Maso nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do připravené směsi. Necháme hodinu marinovat (není nezbytně nutné). Cibuli nakrájíme na proužky.

  3. Kuskus zalijeme vařícím vývarem a necháme vsáknout. Pokud nemáme po ruce vývar, postačí i osolená voda, no anebo masox ????

  4. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přendáme maso i s marinádou a zprudka opečeme. Ne moc dlouho, aby maso neztuhlo (nechystáme se ho dusit) a také ne moc krátce, aby nebylo syrové. Zkrátka přiměřeně (J. Werich).

  5. Na talíř přendáme kuskus, vytvoříme věneček, doprostřed dáme maso s „omáčkou“. Vrch ozdobíme cibulí, osmaženou na zbývajícím oleji.

Poznámka

Tato "1 porce" obsahuje:

4507 kJ energie

67 g bílkovin

100 g sacharidů

43 g tuků

7 g vlákniny

237 mg vápníku

Pokud vepřové nahradíte kuřecími prsíčky, máte to o nějakých 300 kJ lehčí.

Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Šivova" směs

  • Hanes Hanes(autor receptu)

    No, "božské" jídlo to rozhodně není, ale snad bude chutnat:-) Hlavně je to rychlé a rozhodně neurazí. Přidáním česneku se také nic nezkazí;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Dle názvu receptu by toto jídlo mělo být "božské", ;-)líbí se mi v něm skořice, musím vyzkoušet :yes:.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo