Svíčková mojí babičky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 069 kJ / 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,36 g |
Tuky | 80,64 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 466 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 44,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2021 20:46
K receptu jen tolik, že:
a) Vaší babičce to chutnalo a to je důležité;
b) Když nebude zelenina tak nahrubo nakrájená, lépe se vyrestuje do omáčky;
c) v technologickém postupu změníte pořadí - nejprve zelenina, a až když je zabarvená (trvá to déle než u cibule), pak teprve přidejte cibuli, ta nepotřebuje tolik času a jsou pak zároveň připravené k dalšímu vaření;
d) Maso vcelku (jak správně píše někdo v komentářích) je správně, protože ho můžete našpikovat (hovězí maso je suché) a vcelku opéct, čímž srazíte povrchovou bílkovinu a tím uzavřete póry a alespoň trochu zamezíte vysoušení masa. V jednotlivých porcích není co zachraňovat, tak můžete dělat hovězí plátky na česneku, ale ne svíčkovu na smetaně.
e) rozhodně pochvala za hustotu omáčky bez mouky, značí to neošizený základ na omáčku, dostatek zeleniny a dalších ingrediencí.
Kritické poznámky přijímejte s klidem, buď jsou inspirativní a pak je využijte, protože jsou míněny v dobrém, nebo ne, a pak si jimi nekažte náladu.
a) Vaší babičce to chutnalo a to je důležité;
b) Když nebude zelenina tak nahrubo nakrájená, lépe se vyrestuje do omáčky;
c) v technologickém postupu změníte pořadí - nejprve zelenina, a až když je zabarvená (trvá to déle než u cibule), pak teprve přidejte cibuli, ta nepotřebuje tolik času a jsou pak zároveň připravené k dalšímu vaření;
d) Maso vcelku (jak správně píše někdo v komentářích) je správně, protože ho můžete našpikovat (hovězí maso je suché) a vcelku opéct, čímž srazíte povrchovou bílkovinu a tím uzavřete póry a alespoň trochu zamezíte vysoušení masa. V jednotlivých porcích není co zachraňovat, tak můžete dělat hovězí plátky na česneku, ale ne svíčkovu na smetaně.
e) rozhodně pochvala za hustotu omáčky bez mouky, značí to neošizený základ na omáčku, dostatek zeleniny a dalších ingrediencí.
Kritické poznámky přijímejte s klidem, buď jsou inspirativní a pak je využijte, protože jsou míněny v dobrém, nebo ne, a pak si jimi nekažte náladu.
20. 1. 2020 10:33
Říká se, že děti nenesou zodpovědnost za rodiče a tady asi platí, že prarodiče nejsou odpovědní za vnoučata..., ale vraťme se k receptu
Babička měla evidentně v oblibě nenavinulou omáčku (nepoužila citron či ocet), protože na 5 mrkví (sic přidaná 1 lžíce zakysané smetany jako by tam ani nebyla, že
No, autorce ale určitě nelze upřít jistou upřímnost: "hovězí kýta, plec v celku (já měla teď silnější plátky)"
Babička dělala maso vcelku, protože jistojistě věděla, že maso krájené ex post je proti předem krájenému masu jako nebe a gajdy, že
Babička měla evidentně v oblibě nenavinulou omáčku (nepoužila citron či ocet), protože na 5 mrkví (sic přidaná 1 lžíce zakysané smetany jako by tam ani nebyla, že
No, autorce ale určitě nelze upřít jistou upřímnost: "hovězí kýta, plec v celku (já měla teď silnější plátky)"
Babička dělala maso vcelku, protože jistojistě věděla, že maso krájené ex post je proti předem krájenému masu jako nebe a gajdy, že
20. 1. 2020 08:05
Martina246: Z toho bych se tak neradovala, být Vámi. Vyskytnou se občas tací, kteří si recept okamžitě oblíbí, jakmile si někdo dovolí vznést k němu nějakou připomínku. Vám není nápadné, že se jména Vašich obdivovatelů nápadně opakují?
19. 1. 2020 20:47
Eja57: dívala jsem se a u každého receptu mám že si oblíbili 4 kuchaři.. Tak marné to není hlavne že nám chutná
19. 1. 2020 20:27
Eja57: nikdo nechce aby jste podle mě vařila. Jak už jsem uvedla mě to hned upravit nešlo. Myslela jsem že se tady vaří a ne uráží...
19. 1. 2020 16:28
Martina246: Neřešíme kraviny...máme oprávněně výhrady k tomu, že nerespektujete pravidla webu, protože to za Vás NĚKDO udělá...a to opakovaně...a zřejmě je Vám to úplně jedno, protože VY jste sem přidala recept a my si máme sednout na zadek a zbožně zírat a podle něj vařit....ale takhle to nefunguje - ani v životě ne....
19. 1. 2020 16:18
19. 1. 2020 15:56
Moderátorky smažte to, to je debata fakt o ničem...stejně jako u předchozích receptů autorky....
19. 1. 2020 15:42
magdalenka: aby jste se ne..... Řešíte kraviny
19. 1. 2020 15:40
magdalenka: děkuji za upozornění
19. 1. 2020 15:40
Eja57: ano ano všimla jsem si. Tak o co jde když to opravily... Děvčata vy asi nemáte nic na práci než stále někoho kritizovat. A pořád ty stejné
19. 1. 2020 10:53
Eja57: my máme porekadlo - "Komu niet rady, tomu niet pomoci..."
19. 1. 2020 10:52
Martina246: CO chcete opravovat moderátorky už to opravily, jedou taky v režimu 24/7....
19. 1. 2020 10:24
magdalenka: tak už vím co jsem udělala špatně jak bude chvilka tak to opravím
19. 1. 2020 10:21
Je divné že jsem to psala jako minule a upravilo se to tak nevim
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 3 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 4 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 3 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 18 minutami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 51 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 52 minutami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 1 hodinou
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 1 hodinou
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Další recepty
Tématické fráze: svíčková od babicy recepty od babičky plecko svíčková recept top recepty svíčková dle babičky svíčková od babičky
Suroviny: plec vepřová, cibule, mrkev, petržel, celer, máslo, slanina uzená, sůl, cukr, hořčice plnotučná, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, smetana ke šlehání, smetana zakysaná
Svíčková mojí babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vVr8
33 názorů