Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje svíčková na smetaně

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (150 min příprava)

5. 3. 2011 11:16

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 763 kJ / 1 138 kcal
Bílkoviny131,06 g
Tuky37,21 g
Vláknina38,60 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 932 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy52,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

26. 6. 2021 13:46

Eja57: Každý jen tu svou, má za jedinou ....... :-D Až na to, že kuchař, který přidal inzerovaný recept, se jmenuje Filip a na rozdíl od MiluseHl umí česky! :-O

Eja57 Eja57 (moderátorka)

26. 6. 2021 12:24

MiluseHl: fajn, že komentujete svíčkove tady na webu...nekolik..
Jsem nelenila a podívala se na tu Vaši "nejlepší"...
Možná se tady ještě rozhlédněte...
( mimochodem dát na talíř SEDM knedliku...viz foto u vašeho receptu...to je porce pro dva?:-O )

tejaja tejaja (moderátorka)

20. 10. 2017 08:01

Sandalka: Váš vulgárny komentár bol zmazaný. Druhý raz si ho odpustite.

Jarka

29. 11. 2015 10:41

Asi to jsou současné běžné úpravy svíčkové. Proč je rychlá? Protože správná svíčková se má naložit do láku z kořenové zeleniny, cibule, soli, octa a vody. Svíčková ze zvěřiny až 5 dní, svíčková z hovězího nebo jiného masa cca 3 dny. Maso na správnou svíčkovou musí být prošpikované. Omáčku dochucuji karamelem (to je ta správná hospodská chuť) a pak smetanou s moukou. Tento recept mám od mojí babičky, která se narodila v předminulém století. :-p:-p:-p

marta

28. 11. 2015 16:56

muj recep mrkev petrzel celer orestovat na cerveno pak pridat cibulu a maso zalit vyvarem a dusit do meka prepasirovat nebo rozmixovat a zahustit setano kazda macka se redi smetanou je to humus co vidime v prostreno

Majkaz 91

25. 10. 2015 15:38

Moje svíčková nesmí postrádat prošpikované masíčko a je mi jedno,jestli je to hovězí,vepřové,kuřecí prsa bez kůže nebo králičí stehna.Zeleninu strouhám a koření dávám do takové zavírací nerezové mušličky,abych neměla práci s vyndáváním z hotové omáčky.Prošpikované a osolené maso opeču na másle,v pekáči opeču i nastrouhanou zeleninu (někdy i jen na oleji),pokladu masem,přidám půlku menší cibule nakrájené na proužky,pár plátků citronu,podleju přiměřeným množstvím vody,přiklopím a dusím (peču) v troubě,dokud maso nezměkne.To potom vyndám,zeleninu rozmixuji (správná svíčková má být hlaďounká),přidám trochu karamelu,dosolím,dochutím citronem,případně dosladím a potom zahustím kysanou smetanou,do které rozkvedlám hladkou mouku.Přidávám opatrně do vařící se omáčky a sleduji hustotu.Nesmí to být jako polévka,ale zase ne kaše!A to je celý ten zázrak!Příloha je vždy houskový knedlík.

Minjaver

27. 11. 2013 17:26

Já vím že svíčková je prostě nezaměnitelná ale stalo se že jsem neměla hovězí maso a tak jsem zkusila zaměnit hovězí za krůtí prso.Jídlo se doopravdy vyvedlo a bylo výborné.Hovězí svíčková je také dobrá když se nedává cukr ale trošku karamelu je pak vynikající chuti ale musí se po troškách přidávat abychom to nepřehnali.

wendy888 wendy888

7. 8. 2013 17:31

:yes:

ruzena ruzena

25. 6. 2011 11:07

:-p:-p:-p:yes:takto jí dělám také a je:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 3. 2011 13:32

Přidávám nějaké fotky a plusík!!;-):yes: Moc dobrá:-p

Patricie

5. 3. 2011 21:18

:-KVypadá nádherně a krásná fotka 1 :yes::yes:

Jan

5. 3. 2011 14:01

Každá kuchařka si myslí, že ta její svíčková je nejlepší a přitom neví ani jak má správně chutnat. Nejvíc se tomu podobá asi ta svíčková z restaurací, protože vyučení kuchaři to nejlépe ochutí.:-p

Nadja Nadja

5. 3. 2011 13:15

Jurgen.k - souhlasím, každý má trochu jiný postup a vyhovuje mu to tak. Jen jsem se pozastavila nad tím "RYCHLÁ". Když má být něco rychlé, tak to musí opravdu zabrat daleko méně času než obvyklá příprava.

vybusna vybusna

5. 3. 2011 13:12

nie je to rychle svieckova preto, ze sa nepacuje 2 dni?

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 3. 2011 13:05

:-p+5:yes:dělám podobně,ale dnes s tou kvalitkou masa:-Dtaké dávám do papiňáku:-*A jestli mohu říct-mě nejvíc chutná svíčková v hospodě:-8takovou jsem ji opravdu doma ještě neutrefila;-):-p
A fotka je:yes::yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší svíčková na smetaně rychla svickova na smetane rychlá svíčková na smetaně recept rychlá svíčková na smetaně bez masa výborná hospodská svíčková na smetaně svíčková omáčka bez masa svíčková na smetaně bez masa příprava masa na svíčkovou připrava svičkove svíčková na smetaně-příprava jak ochutit svíčkovou svíčková na smetaně v troubě vynikající svíčková svíčková v troubě hospodská svíčková svíčková bez masa rychlá svíčková na smetaně recepty svíčkova na smetaně top recepty hospodská svíčková na smetaně svíčková na smetaně

Suroviny: maso hovězí, cibule, celer, mrkev, petržel, koření nové koření, bobkový list, tymián, ocet, sůl, olej, smetana, brusinky

TopRecepty.cz

Moje svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYY4