Suroviny
Porce: dle počtu strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 468 kJ / 1 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,86 g |
Tuky | 21,36 g |
Vláknina | 13,06 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 163 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 173,50 g |
Postup přípravy
Hotové scedíme a dáme do velké mísy.
Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a na nudličky. Rajčátka jen rozkrojíme na půlky.
Všechnu zeleninu přidáme k makarónům a promícháme. Krok 2: Zálivku připravíme tak, že do misky dáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, šťávu z limetky, lehce osolíme, opepříme a promícháme. Krok 3: Zálivku vlijeme do mísy a celé vše promícháme. Přidáme nasekané bylinky podle chuti, popř. doladíme solí a pepřem a můžeme servírovat na talíř.
Zveřejněno 19. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makarónový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Lrr
Moje poznámka
Makarónový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Lrr
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 15 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 17 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 2 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 3 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 4 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 5 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 6 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 8 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 8 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 9 hodinami
Suroviny:
těstoviny makaróny,
rajče cherry,
pórek,
paprika čerstvá žlutá,
kapie červená,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
bylinky,
jogurt bílý,
smetana zakysaná,
limetka
Komentáře (2)
( Existuje naprosto skvělý návod na množstevní poměry na těstovinový salát - na každých 100 g suchých těstovin 200 g dalších základních surovin, zelenina, kuřecí maso apod., 20 g dochucovadel tedy bylinky, třeba i sardelky, prostě jak chceme chuť salátu dotáhnout, a 50 ml zálivky. Fantazii se meze nekladou, ale poměry stejné. Vyzkoušeno a je to tak. Autor - Florentýna....)