

Makarónový salát
Suroviny dle počtu strávníků
- 200 g makarónů
- cca 100 g cherry rajčátek
- půlka pórku
- půlka žluté papriky
- 1 červená kapie
- 1 jarní cibulka
- sůl
- bílý pepř
- asi 2 PL nasekaných bylinek (pažitka, petrželka)
- Zálivka:
- 150 g bílého jogurtu
- 150 g zakysané smetany (do salátů)
- 1 limetka (pouze šťáva)
Postup přípravy receptu
Makaróny, mohou být i špagety, uvaříme dle návodu na obalu.
Hotové scedíme a dáme do velké mísy.
Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a na nudličky. Rajčátka jen rozkrojíme na půlky.
Všechnu zeleninu přidáme k makarónům a promícháme.Zálivku připravíme tak, že do misky dáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, šťávu z limetky, lehce osolíme, opepříme a promícháme.
Zálivku vlijeme do mísy a celé vše promícháme. Přidáme nasekané bylinky podle chuti, popř. doladíme solí a pepřem a můžeme servírovat na talíř.
Poznámka od kuchařky
PL - polévková lžíce
Cherry rajčátek jsem dala cca 100 g, přesně jsem je nevážila.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Makarónový salát
-
Těstoviny jsou myšleny v "suché" váze? Předpokládám, že ano. Pak by bylo asi dobré upřesnit kolik zeleniny...
( Existuje naprosto skvělý návod na množstevní poměry na těstovinový salát - na každých 100 g suchých těstovin 200 g dalších základních surovin, zelenina, kuřecí maso apod., 20 g dochucovadel tedy bylinky, třeba i sardelky, prostě jak chceme chuť salátu dotáhnout, a 50 ml zálivky. Fantazii se meze nekladou, ale poměry stejné. Vyzkoušeno a je to tak. Autor - Florentýna....)