

Hovězí nudličky s vůní uzeného
Suroviny 4 porce
- 550 g hovězí roštěné
- 100 g uzeného bůčku (použila jsem domácí z udírny)
- 150 ml naložených hříbků (použila jsem ve sladkokyselém nálevu)
- 1 lžíce tuku (olej nebo sádlo)
- 1 malá cibule
- 1 menší červená kapie
- 2 lžičky uzené papriky (pokud nemáme, použijeme obyčejnou mletou papriku)
- 1 kostka zeleninového bujónu (kdo nechce, použije pouze sůl)
- špetka mletého pepře
- nasekaná zelená petržel
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách naklepeme a nakrájíme na delší úzké nudličky. Na nudličky nakrájíme bůček, papriku a cibuli na tenké půlměsíčky.
V kastrolu na rozehřátém tuku orestujeme cibuli společně s bůčkem. Až začne cibule růžovět, přidáme nakrájené maso, necháme prudce zatáhnout a chvíli dusíme ve vlastní šťávě.
Jakmile se tekutina odpaří a maso se začne malinko přichytávat, přidáme uzenou papriku, rychle promícháme a podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso do 1/3 ponořené. Přidáme bujón, nebo sůl, opepříme a necháme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut dusit.
Poté k masu přidáme hříbky včetně nálevu, nakrájenou papriku, promícháme a dusíme za občasného promíchání ode dna, až je maso měkké. Během dušení malinko podléváme horkou vodou.
Podle vlastí chuti dokořeníme a na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Vhodná příloha jsou bramboráčky, hranolky, hodí se i pečivo.
Poznámka od kuchařky
Přidávám odkaz na koření uzená paprika, ale dokud jsem ji neměla, vystačila jsem si s obyčejnou. Takže pro ty, kteří ji nemáte...nic se neděje, naši předkové také kořenili a ochucovali tím, co bylo k mání:-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí nudličky s vůní uzeného
-
chocolate:Děkuji
-
Absolutně podle mé chuti
-
hanes24:Dana61:jarka skrobakova:Díky moc
-
Drahuš skvělé
-
no, kdo by odolal, že
-
Za takové hody máš zasloužené body
-
hosta:Když pošleš,budeš zlatá
Můj je má hrozně rád
Vzkazuje Ti,že to nemusí být přímo honzovky s mákem
Stačí mu s povidly,nebo s meruňkou
-
Anna Kocikova: je to můj člověk, pošlu mu kynutou buchtu
-
Za milé komentáře,pochvalu i hodnocení všem děkuji
hosta:Jiti,toho domácího bůčku bylo původně o dost více,ale zlatoušek mi krájel suroviny a málem jsem nahrazovala tou anglickou -
+11
-
Aničko,celkem není co dodat, je to paráda recept a tobě zakulacuji bodíky na 10.
-
kdy mohu přijít na oběd
-
vypadá to luxusně -Aničko bodík je jasná volba
-
-
Anička, u teba obdivujem to poctivé varenie...také maminkovské.
a že poctivo a podrobne a zrozumitelne napíšeš recept, krásne nafotíš, to vedia všetci.