Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 543 kJ / 6 105 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,04 g |
| Tuky | 2,88 g |
| Vláknina | 16,56 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 506,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: 2 litry vody svařte s cukrem, přiveďte k varu a nechejte vychladnout.
Krok 2: Až je voda jen mírně vlažná, vložte do ní květy bezu, mátu, kyselinu citronovou a citron nakrájený na kolečka. Rostliny musí být ve vodě úplně ponořené.
Krok 3: Zakryjte poklicí a nechejte stát v lednici 3 dny.
Krok 4: Sirup nalijte do lahví a skladujte v lednici. Spotřebujte do 1 měsíce. Pokud chcete uchovat déle, je potřeba sirup sterilovat 30 minut na 100 °C v zavařovacím hrnci.
Zveřejněno 30. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezinkový sirup s mátou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GpG
Moje poznámka
Bezinkový sirup s mátou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GpG
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 11 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 13 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 3 hodinami
Margot kuličky
Junys před 3 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 3 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 3 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 4 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 5 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 6 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 6 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 6 hodinami
Suroviny:
máta,
kyselina citronová,
citron,
cukr třtinový
Komentáře (1)