Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 759 kJ / 4 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 324,58 g |
Tuky | 177,76 g |
Vláknina | 71,05 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 3,14 g |
Sůl | 7,43 g |
Sacharidy | 324,21 g |
Postup přípravy
Na másle orestujeme nakrájené jarní cibulky, česnek, a nakrájené stonky libečku. Přidáme mouku a opečeme, pak zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu a povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme kurkumu, sůl, pepř, smetanu, nasekané lístky libečku a výpek z masa. Krok 3: Knedlíky:
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.
Zveřejněno 6. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzWy
Moje poznámka
Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzWy
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 15 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 17 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 6 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 7 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 8 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 9 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 9 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 10 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 10 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 11 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 12 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
česnek,
sádlo,
sůl,
kmín drcený,
máslo,
cibulka jarní,
česnek,
libeček,
mouka hladká,
kurkuma,
mléko,
bujón zeleninový,
smetana 33%,
výpek z masa,
pepř,
chléb toustový,
mléko,
máslo,
petrželka,
vejce,
sůl
Komentáře (5)
Je to maso, ze kterého mám i po letech respekt, "přetáhnout" pečeni není problém a pak to není ono...já ji vždycky po upečení utáhnu do dvojitého alobalu a nechám aspoň 15 minut "sednout"....