Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 173 kJ / 1 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,40 g |
Tuky | 35,72 g |
Vláknina | 145,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 134,33 g |
Postup přípravy
Slijeme a propláchneme cizrnu, osušíme ji papírovou utěrkou a odstraníme uvolněné slupky. Cizrnu rozložíme na plech nebo pánev, kterou můžeme vložit do trouby. Posypeme ji drceným kmínem, uzenou paprikou, kurkumou, solí a pokapeme olivovým olejem. Promícháme, dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, nebo až začne být křupavá. Krok 2: Cibuli a česnek nasekáme, květák nasekáme nebo rozebereme na růžičky. Olej zahřejeme v hlubokém hrnci na polévku. Přidáme cibuli, česnek, květák, kešu a 1 lžičku kurkumy. Promícháme a necháme rozvonět pár minut za stálého míchání. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a osolíme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme, dokud květák nezměkne. Pak v mixéru po menších dávkách rozmixujeme do krémové konzistence. Krok 3: Vrátíme vše do hrnce na polévku, dle potřeby přidáme další vodu do požadované hustoty krémové polévky a povaříme. Přidáme zbylé koření, dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s kořeněnou cizrnou, petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.
Zveřejněno 13. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zlatá květáková polévka s kořeněnou cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqYX
Moje poznámka
Zlatá květáková polévka s kořeněnou cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqYX
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 7 minutami
Domácí rizoto
MarketaAn před 28 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
cizrna,
olej olivový,
kmín drcený,
paprika sušená uzená,
kurkuma,
sůl,
olej olivový,
cibule,
česnek,
květák,
oříšky kešu,
vývar zeleninový,
kurkuma,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
zelená nať
Komentáře (8)