Smažené brambůrky pro mlsálky

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: Podle počtu brambor Bramborová jídla 11 názorů

Suroviny

brambory podle počtu osob
olej na smažení
koření s medvědím česnekem nebo jiné dobré
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji osmažíme. Usmažené pokládáme na ubrousek.

Poznámka

K obracení a vyndávání používám cukrářské kleště.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Smažené brambůrky pro mlsálky

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    janky3: děkuji :yes: takto to opravdu nebylo dohledatelné. Teď si to snad najde každý, kdo bude potřebovat ;-)

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autor receptu)

    cathleen: Opravila jsem název, jen jsem se nemohla rozloučit s mlsálky, neboť brambůrky fakt křupavě mlsám:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Merylas: recept jsem viděla chvilku po poledni a celou dobu, než jsem zapla počítač, myslím na to, že napíšu totéž :-D Uprávit název, popř. za nadpis "Pro mlsálky" vložit v závorce ještě dodatek - smažené brambory atp. Protože už jen během těch cca dvou hodin, než jsem se dostala k psaní, jsem název receptu zapomněla. Už bych ho nevyhledala, nenašla.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Já většinou taky už jen peču v troubě a to v různých tvarech. Tady bych se přimlouvala za jiný název, aby bylo hned jasno, o co se jedná a taky skrz vyhledávání. Třeba: Bramborové smažené tolárky nebo Smažená kolečka z brambor atp.:-K

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autor receptu)

    Eja57: Takto peču brambory jako přílohu, ale když mě honí "Mlsná,", tak toto je hned hotové a snese to vyšší teplotu. Smažené brambůrky stejně hned ujídám, ty tenčí jsou dříve, jen je otřu papírovou utěrkou a užívám si křupání.:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    janky3: děkuji

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autor receptu)

    Eja57: Rozložím na pánev a okořením.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: ... nebo Ty mě? Jsou lepší než hranolky! :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Dajda: mi vidíš do kuchyně:-O naporcované bramborky lehce popatlám olejem, rukama...na plech na pečící papír, doměkka a dozlatova....solím až na talíři

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Doporučuju zkusit upéci olejem potřené brambory (udělejte to klidně rukama) v troubě na plechu s pečícím papírem - pokud máte horkovzduch, tím lépe. Je to snadnější a zřejmě i zdravější. Dělám tak brambory (kolečka, měsíčky, půlky, klidně neoloupané) jako přílohu docela často.

    Eja57: Při pečení můžete kořenit předem.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Kořením sypeme před a nebo po smažení?

    Odpovědět