Karlovarské knedlíčky

Přílohy Doba přípravy: 35 minut 1 názor

Přílohy Doba přípravy: 35 minut 1 názor

Suroviny 5-6 knedlíků

400 g housek či rohlíků (2 dny staré)
250 ml mléka
150 g rozpuštěného másla
4 vejce
muškátový ořech
petrželka (pažitka)
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na malé kostičky a osolíme. Přidáme mléko a necháme ho trochu vstřebat. Poté ke směsi přidáme máslo a žloutky a znovu promícháme. Dochutíme muškátovým ořechem, pepřem a přidáme petržel. Z bílků vyšleháme sníh, který postupně zamícháme do směsi. Celou směs dáme alespoň na půl hodinky do lednice.

  2. Připravíme potravinářskou fólii, na kterou dáme směs a uděláme tvar knedlíku. Následně knedlíky ve fólii zabalíme do alobalu.

  3. Knedlíky vaříme 20-25 minut. Podáváme s vepřovými výpečky, kachnou nebo i s gulášem či svíčkovou.

Komentáře k receptu Karlovarské knedlíčky

  • sabipupp sabipupp

    :yes: karlovarské knedlíky, jsem nedělala dlouho, ráda vyzkouším:yes::yes:

    Odpovědět