

Karlovarské knedlíčky
Suroviny 5-6 knedlíků
- 400 g housek či rohlíků (2 dny staré)
- 250 ml mléka
- 150 g rozpuštěného másla
- 4 vejce
- muškátový ořech
- petrželka (pažitka)
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
Housky nakrájíme na malé kostičky a osolíme. Přidáme mléko a necháme ho trochu vstřebat. Poté ke směsi přidáme máslo a žloutky a znovu promícháme. Dochutíme muškátovým ořechem, pepřem a přidáme petržel. Z bílků vyšleháme sníh, který postupně zamícháme do směsi. Celou směs dáme alespoň na půl hodinky do lednice.
Připravíme potravinářskou fólii, na kterou dáme směs a uděláme tvar knedlíku. Následně knedlíky ve fólii zabalíme do alobalu.
Knedlíky vaříme 20-25 minut. Podáváme s vepřovými výpečky, kachnou nebo i s gulášem či svíčkovou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karlovarské knedlíčky
-
karlovarské knedlíky, jsem nedělala dlouho, ráda vyzkouším