Kynuté houskové knedlíky

Přílohy Doba přípravy: 2 hodiny 0 názorů

Přílohy Doba přípravy: 2 hodiny 0 názorů

Suroviny 4 knedlíky

2 ks housky či rohlíků (2 dny starých)
1 kg hrubé mouky
cca 500 ml vlažné vody
1 vejce
1/2 kostky droždí
sůl, cukr

Postup přípravy receptu

  1. Dáme necelý 1 kg hrubé mouky (trochu necháme na podsypání stolu) do mísy a osolíme. Uděláme uprostřed důlek, kam nadrobíme droždí a posypeme 1 lžičkou cukru. Poté zalijeme trochou vlažné vody a necháme vzejít kvásek, do kterého klepneme vejce.

  2. Dle potřeby přidáme vodu a potom housky a pořádně propracujeme těsto, které necháme alespoň 1 hodinu kynout. Po vykynutí uděláme 4 velké knedlíky, které vaříme cca 18 minut ve slané vodě. Po uvaření knedlíků je nezapomeneme propíchat vidličkou.

Komentáře k receptu Kynuté houskové knedlíky

K receptu nejsou žádné komentáře.