Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nokerle (noky)

Nokerle, známé také jako maďarské noky, jsou jemné, nadýchané noky z jednoduchého těsta, které se skvěle hodí jako příloha k omáčkám, perkeltu nebo guláši. Pro svou rychlou přípravu jsou oblíbenou součástí středoevropské kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 19 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 4 min

19 min (15 min příprava + 4 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misy dáme múku, množstvo podľa potreby, soľ, vajíčko a dolejeme studenou vodou tak, aby sme dostali polotuhé cesto. Necháme chvíľu odstáť. Krok 2: Do vriacej osolenej vody zavárame noky cez strúhadlo s veľkými slzičkami, ako na halušky. Keď vyplávu na povrch, scedíme. Krok 3: Podávame ako prílohu k mäsám s omáčkou alebo použijeme na nokerle s vajíčkom.

TIP: Desatero na téma noky, nočky, nebo gnocchi

Zveřejněno 1. 8. 2009

Poznámka autorky tejaja

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nokerle (noky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Qgz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nokerle (noky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Qgz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobré i k tmavým omáčkám, gulášům. Posypané pažitkou nebo petrželkou. 😊

Ano, to je přesně ono, nokerle :yes::yes::yes:

Dobrůtka:yes::yes::yes:Znám je;-)

Prima nokerle, dělala jsem je už s vajíčkem :-)Bodík:yes:

Jo nokerle, to je dobrota a ty máš T:yes:ejajo boda

Tématické fráze:
nokerle, špetzle, nokerle recept, nokrlata, nokrle, nokrdlata, nokedle, špetzle recept, nokrlata recept, recept na nokerle, nokrle recept, recept nokerle, recept na nokedle, špetzle recepty, nokerli, spaetzle recept, recepty nokerle, nockerle, nokerle recepty, nokedle recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, sůl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu