ROŠTĚNÁ NA ŽAMPIONECH

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 20 minut příprava + 4-8 hod vaření 4 porce Pomalý hrnec 20 názorů

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné
150 g žampionů
1-2 cibule (podle velikosti)
250 ml smetany
1/2 kostky hovězího bujónu
hladká mouka na obalení
sůl
pepř
sádlo na vymazání nádoby PH
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěné odblaníme a po obvodu několikrát nařízneme. Naklepeme, lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Cibuli nakrájíme na jemné kostky. Dáme na sporák rozehřát sádlem vymazanou nádobu PH. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme maso a z obou stran osmahneme.

  3. Přendáme do stojanu PH, maso zalijeme smetanou, rozmělníme bujón a přidáme na silnější plátky nakrájené žampiony.

  4. Promícháme a vaříme na I. stupni asi 8 hodin, na II. stupni 4-5 hodin.

Poznámka

POZOR !!! Tento postup je vhodný jen pro PH ve kterém je možné připravovat pokrmy i na sporáku. Prostudujte si návod na použití.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: ROŠTĚNÁ NA ŽAMPIONECH

  • spagetka spagetka

    Vašku, jelikož jsme včera mimo plán baštili na Rybářské baště, tak premiéra byla až dnes. Nezbylo nic, takže to zřejmkě chutnalo ;-):-D:-p. S dovolením přidávám fotečky. A bodíček a ukládám k receptům z PH :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    spagetka: Klidně jí tam dej hned. Nemusíš dávat jinou tekutinu. Během vaření se naopak chutě krásně prolnou. Když odklopíš hrnec během vaření a přiliješ smetanu vše ochladíš a zpomalíš proces. PH by se neměl vůbec otvírat po celou dobu vaření.. ;-)

    Odpovědět

  • brontik brontik

    Vašíku výborný recept v pomalým hrncu manžel v nim dnes peče krkovičku celý byt tím voní zkusíme to taky uvařit manžel má roštěnky rád:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vašku, dělám podlwe tohoto receptu, už se mi to pomalí v hrnci a těším se na další skvělé jídlo z tohohle užitečnýho kluka do kuchyně. Smetanu přidám podle rad až v závěru vaření;-);-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Vypadá to moc krásně:-O,lákavě a zaslouží si Doogo bod:yes:
    je vidět,že tě PH opravdu zaujal a to je dobře,jen tak dál.:-));-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    Zamiloval není to pravé slovo, jen jsem uznal, že je to dobrá pomocník. Připravíš si to, víc so o jídlo nemusíš zajímat. Klidně jdu ven. nebo něco dělat a nemusím pořád myslet kdy zamíchat, podlít atd.... A to jídlo z toho je "fakt hustý".

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Dooga:-)ty jsi se do toho hrnce úplně zamiloval,viď:-O;-).A jestli to takhle s těmi chutnými rcp. na PH půjde dál,zamiluju se do něj i já:-S;-):-D.Roštěná na jakýchkoliv houbičkách je u nás v oblibě (bohužel už jen sporadicky,kvůli ceně masa;-(),ale tobě za tu mňamku na talíři letí boďka a já rcp.ukládám-co kdyby se u nás jednou PH objevil:-O;-):-)).

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Doogo, pěkný a dělávám také, jen ne v PH;-)a raději používám lesní houby(má to ještě lepší chuť),tak protože to dobře znám dávám ti boda č.5:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, díky;-) něco, jako kuřecí prsíčko by nebylo? Díky:-p. Máš to fakt moooc hezké:yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    Jani, u nás je vždy něco navíc. Zaskákni;-) Rozdělím se s tebou.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Zlato, promiň mi ten výraz, hned bych si dala:-p, nemáš navíc něco?:-O:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Dooga, prosím neber to v zlom, nejako zakomponuj hore do receptu, že nie každá nádoba z PH je vhodná na sporák...ja mám tiež nejakú kameninu ale NESMIE na sporák. (aby si náhodou niekto nezničil PH)
    Cibuľu preto osmažím zvlášť na panvici a dávam do PH. Ona aj po uvarení v PH ostáva nerozvarená, chrumkavá a ja to nemám rada. Preto ju nepridávam hneď na začiatku varenia do PH s ostatnými surovinami.

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    mnam mnam:-*:-*:yes:

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autor receptu)

    Myslím, že by to šlo udělat i bez toho osmažení.

    Odpovědět

  • shineon shineon

    To musíte mít PH s nádobou, která jde i na plotýnku, to ten můj bohužel není:-//

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí roštěná na žampionech roštěnky na žampionech pravá roštěná příprava žampionů roštěná v pomalém hrnci pravá roštěná recept hovězí roštěná se žampiony hovězí na žampionech příprava roštěné na zampionech zampiony priprava hovězí roštěnky na žampionech rostenka na zampionech vepřova roštěna na žampionech vepřové roštenky na žampionech recepty roštěná něco na žampionech hovězí na žampionech v pomalém hrnci roštěnky v pomalém hrnci roštěná

Zapomněl/a jsem heslo