Brutzel-Svejk panenka

Brutzel-Svejk Kuchař: Brutzel-Svejk

Doba přípravy: 30 min dost pro 2 Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

0,5 kg vepřové panenky
hrubě pomletý pepř
sůl
olivový olej (na pečení)
350 g špaget
80-100 g jemně nastrouhaného Parmazánu
80 g másla
30-40 g bazalky nebo zelené petrželky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filet nalozime tak na 2-3 hodinky do smesi pepre a soli. Soli neni treba moc! Vse zabalime do pruhledne folie a vlozime do lednice.

  2. Na panvi rozehrejeme olej a opekame filet se vsech stran. Vnitrni teplota je pak asi 50°C. Po opeceni prilozime panev vikem a peceme dal do teploty 75°C. Pak sejmeme z panve a zabalime i s cidlem teplomeru do Alufolie (na odpocinuti masa,aby se lepe rosmistila masova stava). Nejlepsi teplota u "panenky" max. 82°C.

  3. V mezicase (nejlepe po prvnim opeceni) dame do hrnce asi tak 2-3 l osolene vody a privedeme do varu. Vsypeme Spagetti a uvarime dle navodu "al dente".

  4. Do misy vsypame nastrouhany Parmesan a pokrajenou basalku nebo petrzelovou nat. Vsypeme uvarene a odcedene Spagetti a nahoru polozime maslo a vse opatrne smichame. Pripravime vse na taliri. Preji dobrou chut.

Poznámka

Jsou to velmi jednoduche spagetti a s dobrym Parmesanem vynikajici chuti. O PANENCE radsi neluvim.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Brutzel-Svejk panenka

  • HankaPu HankaPu

    Takovýhle digitální teploměr má v nabídce Lídl od 25.3. za 149,-Kč.:-)

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk(autor receptu)

    Nejlepe by bylo objednat naraz vice uz kvuli postovnemu. Podivej se i v cesku urcite je tam neco podobneho ke koupi. Nejlepe jako tento bezdratovy. Prenos signalu do 30m.Pouzivam ho velmi casto pri grilovani vetsich kusu masa. V tomto pripade mam vzdy prehled a muzu se venovat hostum.

    http://www.reichelt.de/index.html?;ACTION=3;LA=444;GROUP=X36;GROUPID=3853;ARTICLE=80720;START=0;SORT=artnr;OFFSET=16;SID=28o4uvXKwQARwAABjmbII09217651ba0e01f3bdec99467a54fdbd

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Svejku, můžeš prosím dát na ten teploměr nějaký odkaz?Díky:-K

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk(neregistrovaný)

    Eliza tento takzvany dokonaly teplomer stoji jen 13 Euro a je podle meho mineni vynikajicim ´pomocnikem prave u zacatecnika. Timto zpusobem nepokazi, zadny kousek draheho masa.
    Lusinda zkus tento zpusob nalozeni masa pred upravou a budes prekvapena vysledkem.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Souhlas, maso a úprava chce zkušenost.Mě spíš překvapilo, že maso se solí před odležením.Já měla za to, že ta sůl z masa vytáhne šťávu.Nicméně úprava se špagetami vypadá výborně.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eli :-D:-D:yes: Souhlasím ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak tyhlety rady - jako 50°, 75° a dokonce 82°C :-O;-)jsou mně osobně naprosto k ničemu... A troufám si říct, že i pro většinu čtenářů zde. I bez těchto údajů umím připravit vynikající pokrm z daných surovin, na základě zkušeností a citu. Na to si nemusím pořizovat dokonalý teploměr, ledaže bych s ním ráda exhibovala... Ale na to mě neužije...;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: svejk recept recept na švejka recept švejk dort švejk recepty švejk sváteční úprava masa teploměr na maso recepty teploměr pro panenky veprovy svejk úprava masa panenka švejk, recepty švejk - recept panenka maso maso švejk recept podle švejka švejk dort doba pečení panenky pravá panenka maso svejk z veproveho recepry švejka

Zapomněl/a jsem heslo