Brutzel-Svejk panenka

Vepřové maso Doba přípravy: 30 min 7 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30 min 7 názorů

Suroviny dost pro 2

0,5 kg vepřové panenky
hrubě pomletý pepř
sůl
olivový olej (na pečení)
350 g špaget
80-100 g jemně nastrouhaného Parmazánu
80 g másla
30-40 g bazalky nebo zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Filet nalozime tak na 2-3 hodinky do smesi pepre a soli. Soli neni treba moc! Vse zabalime do pruhledne folie a vlozime do lednice.

  2. Na panvi rozehrejeme olej a opekame filet se vsech stran. Vnitrni teplota je pak asi 50°C. Po opeceni prilozime panev vikem a peceme dal do teploty 75°C. Pak sejmeme z panve a zabalime i s cidlem teplomeru do Alufolie (na odpocinuti masa,aby se lepe rosmistila masova stava). Nejlepsi teplota u "panenky" max. 82°C.

  3. V mezicase (nejlepe po prvnim opeceni) dame do hrnce asi tak 2-3 l osolene vody a privedeme do varu. Vsypeme Spagetti a uvarime dle navodu "al dente".

  4. Do misy vsypame nastrouhany Parmesan a pokrajenou basalku nebo petrzelovou nat. Vsypeme uvarene a odcedene Spagetti a nahoru polozime maslo a vse opatrne smichame. Pripravime vse na taliri. Preji dobrou chut.

Poznámka od kuchařky

Jsou to velmi jednoduche spagetti a s dobrym Parmesanem vynikajici chuti. O PANENCE radsi neluvim.

Komentáře k receptu Brutzel-Svejk panenka

  • HankaPu HankaPu

    Takovýhle digitální teploměr má v nabídce Lídl od 25.3. za 149,-Kč.:-)

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk(autor receptu)

    Nejlepe by bylo objednat naraz vice uz kvuli postovnemu. Podivej se i v cesku urcite je tam neco podobneho ke koupi. Nejlepe jako tento bezdratovy. Prenos signalu do 30m.Pouzivam ho velmi casto pri grilovani vetsich kusu masa. V tomto pripade mam vzdy prehled a muzu se venovat hostum.

    http://www.reichelt.de/index.html?;ACTION=3;LA=444;GROUP=X36;GROUPID=3853;ARTICLE=80720;START=0;SORT=artnr;OFFSET=16;SID=28o4uvXKwQARwAABjmbII09217651ba0e01f3bdec99467a54fdbd

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Svejku, můžeš prosím dát na ten teploměr nějaký odkaz?Díky:-K

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk(neregistrovaný)

    Eliza tento takzvany dokonaly teplomer stoji jen 13 Euro a je podle meho mineni vynikajicim ´pomocnikem prave u zacatecnika. Timto zpusobem nepokazi, zadny kousek draheho masa.
    Lusinda zkus tento zpusob nalozeni masa pred upravou a budes prekvapena vysledkem.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Souhlas, maso a úprava chce zkušenost.Mě spíš překvapilo, že maso se solí před odležením.Já měla za to, že ta sůl z masa vytáhne šťávu.Nicméně úprava se špagetami vypadá výborně.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eli :-D:-D:yes: Souhlasím ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak tyhlety rady - jako 50°, 75° a dokonce 82°C :-O;-)jsou mně osobně naprosto k ničemu... A troufám si říct, že i pro většinu čtenářů zde. I bez těchto údajů umím připravit vynikající pokrm z daných surovin, na základě zkušeností a citu. Na to si nemusím pořizovat dokonalý teploměr, ledaže bych s ním ráda exhibovala... Ale na to mě neužije...;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: svejk recept recept na švejka recept švejk dort švejk recepty švejk sváteční úprava masa teploměr na maso recepty teploměr pro panenky veprovy svejk úprava masa panenka maso švejk švejk, recepty švejk - recept panenka maso švejk z vepřového masa recept podle švejka švejk dort doba pečení panenky pravá panenka maso svejk z veproveho