Jablečné rozety se zmrzlinou

Merylas Kuchař:

Doba přípravy: 25 minut PT0H25M zhruba 6 Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Smažené 2 názory

21
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Suroviny

Na těstíčko:
1 vejce
1 dcl mléka
0,5 dcl bílého vína
1 lžíce moučkového cukru
3-4 plnější lžíce hladké mouky
špetka soli
olej na smažení
1-2 jablka
skořicový cukr
vanilková zmrzlina nebo jiná zmrzlina
ovocný toping nebo nějaký ovocný rozvar možno i naředěná marmeláda
šlehačka
ovoce
meduňka vše dle své fantazie
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nakrájíme na 1 cm řezy, vykrojíme jádřince. Nebo je vykrojíme jako první a jen nakrájíme na plátky, jak to komu lépe půjde.

  2. Uděláme si těstíčko, smícháme mléko, víno, žloutek, moučkový cukr, sůl a prosátou mouku, nejlépe to jde metličkou. Nakonec už lehce vmícháme sníh z bílku.

  3. Mouky si dáme tolik, abysme měli těsto hustější než na palačinky. Řezy z jablek máčíme v tomto těstíčku a ihned smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě horkého oleje.

  4. Po usmažení dáme na chvíli na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej.

  5. Kolečka obalíme, nebo jen posypeme skořicovým cukrem, dáme na ně kopeček zmrzliny a dle své fantazie dozdobíme a ihned podáváme.

Poznámka

Zdroj: Delikatesy, recept je poupravený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jablečné rozety se zmrzlinou

  • Janička Janička(neregistrovaná)

    Trochu mi tam vaadí víno ale jinak dobré:);):-D:-)):-):-!:yes:;-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    No, to je paráda. Zítra koupéím zmrzku a upeču. Pěkné fotky jako vždy.:yes::-)):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo