

Vafle z předvařenè červené řepy
Suroviny 9-10 porcí
- 4 uvařené řepy (cca 6-7 cm průměr)
- 1 hrnek mléka
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1/4 hrnku oleje
- 3 ČL kypřícího prášku
- 1 ČL soli
- 2 vejce
- cukr dle chuti (třeba 3 lžičky)
Postup přípravy receptu
Rozmixujeme řepu společně s mlékem, olejem a žloutky.
Z bílků uděláme sníh a přidáme do těsta společně s ostatními ingrediencemi.
Těsto dáváme na rozpálený vaflovač a necháme cca 10 minut (záleží na výkonu vaflovače).
Hotové vafle podáváme s bílým jogurtem.
Poznámka od kuchařky
Předvařené řepy jsem použil z 500 g vakuového balení, 4 kusy z 6, takže cca 300-350 g.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vafle z předvařenè červené řepy
-
Petrkozak: perfektní, díky!
-
Petrkozak:
-
Eja57: nenapadlo mě, upraveno v receptu
-
Petrkozak: a jak je cca veliká - jako ženská nebo mužšká pěst? Opravíme to v receptu pro ostatní
-
Petrkozak: to je docela důležitá informace z hlediska velikosti té řepy...jinak je "řepa" co se týče velikosti dost vágní pojem
-
cathleen: já používám koupenou předvařenou zavakuovanou,takže je úplne měkká
-
Předvařená řepa ve smyslu předem uvařená nebo částečně uvařená, uvnitř polosyrová