Vafle z předvařenè červené řepy

Sladká jídla Doba přípravy: 15 7 názorů

Sladká jídla Doba přípravy: 15 7 názorů

Suroviny 9-10 porcí

4 uvařené řepy (cca 6-7 cm průměr)
1 hrnek mléka
1,5 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku oleje
3 ČL kypřícího prášku
1 ČL soli
2 vejce
cukr dle chuti (třeba 3 lžičky)

Postup přípravy receptu

  1. Rozmixujeme řepu společně s mlékem, olejem a žloutky.

  2. Z bílků uděláme sníh a přidáme do těsta společně s ostatními ingrediencemi.

  3. Těsto dáváme na rozpálený vaflovač a necháme cca 10 minut (záleží na výkonu vaflovače).
    Hotové vafle podáváme s bílým jogurtem.

Poznámka od kuchařky

Předvařené řepy jsem použil z 500 g vakuového balení, 4 kusy z 6, takže cca 300-350 g.

Komentáře k receptu Vafle z předvařenè červené řepy