"Krupník"- zapečené kroupy nejen s klobásou

Suroviny 4 - 5 porcí

600 g krup - uvařených
500 g brambor - uvařených
200 g cibule
250 g pikantní klobásy - maďarská, papriková...
1 sklenice zeleninového leča - velká sklenice nebo dvě menší
sůl nebo grilovací koření s obsahem soli
pepř mletý
2-3 stroužky česneku
100 ml smetany ke šlehání
olej nebo sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, dáme do vymazaného pekáče, uhladíme a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 °C cca 30 minut dozlatova.

  2. Před podáváním, po vyndání z trouby, necháme cca 10 minut odležet.

  3. Výborné i zastudena, když zbude.

Poznámka od kuchařky

Pokud chceme mít "krupník" kompaktnější, vmícháme do směsi před zapečením 2-3 vejce, ale není to nutné.

Komentáře k receptu "Krupník"- zapečené kroupy nejen s klobásou

Tématické fráze: zapecene kroupy krupník krupník recept kroupy s bramborem a klobásou krupník - recepty zapečené kroupy se zeleninou recepty z krup zapečené brambory s klobásou zapecene kroupy se zampiony zapecene kroupy 4 porce krupnik s houbama zapecene kroupy s houbama a uzenym kurupník