Salát ze syrové červené řepy s cibulkou a citronem

Saláty Doba přípravy: 10 minut 2 názory

Saláty Doba přípravy: 10 minut 2 názory

Suroviny 2-3 porce

2 středně velké bulvy červené řepy
1 lžíce olivového oleje (s příchutí citronu)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu
1 jarní cibulka
špetka soli
špetka pepře
kůra z poloviny citronu

Postup přípravy receptu

  1. Řepu a citron dobře omyjeme, cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Oloupanou řepu nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky nebo použijeme k tomu určenou julienne škrabku.

  2. Do misky s řepou přidáme olej, med, citronovou šťávu a na jemno nasekanou jarní cibulku. Z citronu ostrouháme žlutou část kůry a dáme do misky, dle chuti přidáme sůl, pepř a dobře promícháme.

  3. Salát podáváme vychlazený a můžeme dle chuti přidat i oříšky nebo semínka sezamu, slunečnice apod.

Komentáře k receptu Salát ze syrové červené řepy s cibulkou a citronem