Dýňová polévka s pórkem

Polévky Doba přípravy: 60 minut příprava 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Polévky Doba přípravy: 60 minut příprava 1 názor

Suroviny

1 velká cibule
kousek zázvorového kořene velký asi jako palec
1 lžička drcené chilli papričky
3 lžíce oleje
1 dýně hokkaido
3 brambory
3 pórky
2-3 l vody zel. vývaru
150 ml smetany
1/2 citronu
2 lžíce omáčky tamari
pepř a sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jednu velkou cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme ji s kouskem nastrouhaného zázvoru, lžičkou kari a lžičkou drcené chilli papričky na třech rozehřátých lžících oleje.

  2. Jednu dýni hokkaido nastrouháme na nudličky, tři brambory nakrájíme na kostky, tři pórky podélně přepůlíme a nakrájíme na centimetrové kousky. Všechno přidáme do hrnce a chvíli společně opékáme. Jakmile se zelenina začne připalovat, zalijeme ji vodou nebo zeleninovým. vývarem a to jen tolik, aby bylo sotva ponořená. Budou to cca 2-3 litry, podle velikosti zeleniny, kterou použijeme. Dobře promícháme a vaříme půl hodiny do změknutí.

  3. Polévku zjemníme 150 ml smetany a rozmixujeme, ochutíme citronovou šťávou, omáčkou tamari a čerstvě mletým pepřem, případně dosolíme. Na talíři zdobíme syrovým pórkem.

Poznámka od kuchařky

Polévky ze Svatojánu.

Komentáře k receptu Dýňová polévka s pórkem

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Možná bych u málo známých surovin dala do poznámky odkaz - mám na mysli gomasio.
    Ale jak autor opisuje recepty odjinud tak to asi neřeší....

    Odpovědět