Pomazánka z vařených vepřových žeber

Pomazánky Doba přípravy: 20 minut příprava 3 názory

Pomazánky Doba přípravy: 20 minut příprava 3 názory

Suroviny 2-3 porce

cca 300 g masa z obraných vařených žeber
2-3 brambory předem uvařené
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
2 rovné lžíce dobrého protlaku
3 lžíce kvalitního kečupu
1-2 lžíce hořčice
2 lžíce tatarské omáčky
chilli podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso, brambory a česnek pomeleme nebo rozmixujeme. Přidáme protlak, kečup, tatarku a koření. Cibuli nakrájíme nadrobno a nakonec už jen vařečkou vmícháme do pomazánky.

  2. Pomazánku dochutíme a necháme uležet. Podáváme s pečivem k večeři, nebo na topinky. Taky je dobrá jako podklad na jednohubky nebo chlebíčky.

Poznámka od kuchařky

Žebra vařím klasicky s kořenovou zeleninou doměkka a vývar použiji na polévku.

Komentáře k receptu Pomazánka z vařených vepřových žeber