

Vařené uzené žebro s křenovou "brkaší"
Suroviny
- uzené žebro
- 5 kuliček nového koření
- libeček
- Na kaši:
- brambory
- křen
- mléko
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso, libeček a koření dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvaříme. Maso vyjmeme z vývaru a ještě z horkého vytáhneme kosti.
Brambory oloupeme, nakrájíme, opereme a uvaříme v osolené vodě. Vodu scedíme, brambory rozmačkáme, přidáme kousek másla, horké mléko a na kaši rozmixovaný čerstvý křen. Vše rozšleháme šlehačem.
Poznámka od kuchařky
Dostala jsem domácí uzené žebro a je to o 100% chutnější než kupované :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vařené uzené žebro s křenovou "brkaší"
-
Eliza: dobrý den,tu kaši dělám často,do horkého mléka dám nastrouhaný křen ,ručním mixérem rozmixuji a naleji do brambor a rozšlehám.
-
mám hlad
skvělé
brkaši s křenem jsem ještě nedělala
-
moc pěkné
-
Eliza:
já su
moravák jak poleno tak někdy něco plácnu
Kaše je dobrá, křen mám vlastní, dala jsem ho do mixéru, byl "šťavnatý" a byla z něj kaše. V obchodech je to o něčem jiném, je to suché "něco" co trochu chutná a voní po křenu.
Některé podobné recepty taky nechápu, jen mazájí a přidávání mi nejde -
nofrona:
určitě ne češtinářská chyba, jen je to trochu zvláštní výraz, znám ho prostě v jiném významu
Jinak já podobné recepty nepřidávám, spíš je u svých receptů příležitostně mažu, to když jich někdo v záchvatu aktivity přidá kolem dvaceti...
Kaše s křenem mě hodně zaujala, musím ji zkusit -
Velmi zajímavá kaše
-
Jůů to vypadá prudce jedle
+
-
Eliza:
Máš opraveno, ale proč ne vyděláme? Asi se ptám hloupě, v receptech je to tak normálně ne, nebo češtinářská chyba?
Jo hodně na jemno, ale hodně
Podobný můžeš přidat -
Moc se mi to líbí a posílám bod, i když nepochybuji, že podobné recepty jsou tu mockrát. Křenová bramborová kaše je lákavá, ovšem jak se "vydělává" maso z vývaru opravdu nevím...asi se vyndá.
Ještě se zeptám - jak se čerstvý křen rozmixuje na kaši? Nepotřebuje k tomu nějaké pojidlo? Nebo je tím myšleno, že je hodně jemně postrouhaný?
-
-
Domácí, je domácí
Lahodný talíř
Ten detail u foto č.2 - prosím o převedení do 3D rád bych totiž ochutnal