Vařené uzené žebro s křenovou "brkaší"

nofrona Kuchařka: nofrona

Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

uzené žebro
5 kuliček nového koření
libeček
Na kaši:
brambory
křen
mléko
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso, libeček a koření dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvaříme. Maso vyjmeme z vývaru a ještě z horkého vytáhneme kosti.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme, opereme a uvaříme v osolené vodě. Vodu scedíme, brambory rozmačkáme, přidáme kousek másla, horké mléko a na kaši rozmixovaný čerstvý křen. Vše rozšleháme šlehačem.

Poznámka

Dostala jsem domácí uzené žebro a je to o 100% chutnější než kupované :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 356 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vařené uzené žebro s křenovou "brkaší"

  • LADISLAV LADISLAV(neregistrovaný)

    Eliza: dobrý den,tu kaši dělám často,do horkého mléka dám nastrouhaný křen ,ručním mixérem rozmixuji a naleji do brambor a rozšlehám.:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    mám hlad :-p skvělé:yes::-D brkaši s křenem jsem ještě nedělala

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :yes::yes::-p moc pěkné:-)):-K:-K:-p

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Eliza::-)já su;-) moravák jak poleno tak někdy něco plácnu:-D:-D
    Kaše je dobrá, křen mám vlastní, dala jsem ho do mixéru, byl "šťavnatý" a byla z něj kaše;-). V obchodech je to o něčem jiném, je to suché "něco" co trochu chutná a voní po křenu.
    Některé podobné recepty taky nechápu, jen mazájí a přidávání mi nejde:-S

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    nofrona: :-K:-8:-8 určitě ne češtinářská chyba, jen je to trochu zvláštní výraz, znám ho prostě v jiném významu;-)
    Jinak já podobné recepty nepřidávám, spíš je u svých receptů příležitostně mažu, to když jich někdo v záchvatu aktivity přidá kolem dvaceti...;-):-D
    Kaše s křenem mě hodně zaujala, musím ji zkusit:-p

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Velmi zajímavá kaše :yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jůů to vypadá prudce jedle;-)+:-p:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Eliza:
    Máš opraveno, ale proč ne vyděláme? Asi se ptám hloupě, v receptech je to tak normálně ne, nebo češtinářská chyba?
    Jo hodně na jemno;-), ale hodně:-D:-D
    Podobný můžeš přidat;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Moc se mi to líbí a posílám bod, i když nepochybuji, že podobné recepty jsou tu mockrát. Křenová bramborová kaše je lákavá, ovšem jak se "vydělává" maso z vývaru opravdu nevím...asi se vyndá.;-) Ještě se zeptám - jak se čerstvý křen rozmixuje na kaši? Nepotřebuje k tomu nějaké pojidlo? Nebo je tím myšleno, že je hodně jemně postrouhaný?

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Colombo65 Colombo65

    Domácí, je domácí ;-);-);-) Lahodný talíř :yes: Ten detail u foto č.2 - prosím o převedení do 3D rád bych totiž ochutnal :-D:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: vařená uzená žebra vařené uzené žebra vařené uzené žebro vařená vepřová žebra vařené žebra vařené uzené kosti uzená žebra vařená vařená žebra vařená vepřová žebra recept uzená žebra recept vařená uzené žebra varene veprove zebra uzené žebra vařené uzené žebro vařené domácí uzená žebra vařená uzená žebra recept uzene zebra varena uzená žebra domaci uzene vepřové žebro vařené