Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 744 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,33 g |
Tuky | 17,08 g |
Vláknina | 5,01 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 38,25 g |
Postup přípravy
Vejce vyklepneme do misky, přilijeme kefír, osolíme, opepříme a prošleháme. Pak vmícháme mouku tak, aby těstíčko nebylo ani moc husté ani moc řídké. Nakonec vmícháme rozetřené stroužky česneku. Krok 2: Z cukety odřízneme konce a pomocí škrabky nakrouháme plátky asi 1 mm tenké.
V pánvi rozehřejeme olej, jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku a rychle smažíme z obou stran dozlatova. Krok 3: Smažené plátky jsou výborné jen tak samotné, ale můžeme je namáčet i v nějakém oblíbeném dipu.
Zveřejněno 10. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketové proužky v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZ5R
Moje poznámka
Cuketové proužky v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZ5R
Nejnovější recepty
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 1 hodinou
Závitky z tresky tmavé na italský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Slaný koláč s hermelínem a hruškou
Přidáno před 4 hodinami
Rizoto z vepřového plecka
Přidáno před 16 hodinami
Závin s hruškou a hermelínem
Přidáno před 23 hodinami
Banánový chlebíček
Přidáno 11. 10. 2025 13:09:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
4Kala před 1 minutou
Slezské kysané zelí podle ČSN
KatkaCechova před 2 minutami
Domácí chilli pasta (sambal oelek)
Marketa75 před 10 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
matmina před 2 hodinami
Vepřové s kukuřicí, hráškem a další zeleninou
trdlo před 2 hodinami
Rizoto s lososem
Danoouch před 2 hodinami
Kuře na smetaně
Chabal před 3 hodinami
Dýňová polévka se smetanou
martiline před 3 hodinami
Kinder řezy
Pavluska75 před 3 hodinami
Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou
Paion před 4 hodinami
Suroviny:
cuketa,
vejce,
kefír,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
česnek,
olej
Komentáře (3)