Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové řezy s borůvkami

Pokud milujete punčové řezy, zamilujete si i tento moučník. Šťavnatá variace je z makového těsta, prolitá borůvkovým nálevem a místo cukrové polevy najdete navrchu ganache z bílé čokolády. Ta kombinace nemá chybu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení

150 min (100 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 plech

čtvercová forma velikosti 25x25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 694 kJ /
5 663 kcal
Bílkoviny145,08 g
Tuky231,21 g
Vláknina44,94 g
Cholesterol 2,43 g
Sodík 1,28 g
Sůl3,31 g
Sacharidy697,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Opatrně přidáme žloutky a následně prosátou mouku s mákem a kypřicím práškem. Krok 2: Těsto dáme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme přibližně 50 minut při 160 °C. Hotový korpus necháme vychladnout a následně rozkrojíme na tři pláty. Krok 3: Mražené ovoce rozmixujeme s vodou a ostatními surovinami na nálev. Propasírujeme, aby byla šťáva hladká. Krok 4: Na podložku položíme plát korpusu, rovnoměrně polijeme půlkou nálevu. Potřeme polovinou marmelády a přiklopíme plátem těsta. Polijeme zbytkem nálevu, potřeme zbytkem marmelády a položíme třetí plát těsta. Trochu přimáčkneme a dáme přes noc do lednice. Krok 5: Druhý den rozpustíme čokoládu v horké smetaně. Necháme trochu vychladnout, poleva zhoustne a nebude stékat z dortu. Řezy překlopíme vzhůru nohama. Vrchní suchá vrstva je tedy nyní dole a díky přetočení se tak nasákne nálevem z prostřední vrstvy, ale ne tolik, aby se lepila k podložce. Krok 6: Nakonec celé řezy polijeme polevou (čokoláda se smetanou), případně libovolně ozdobíme a dáme ještě alespoň na 2 hodiny do lednice.

Zveřejněno 25. 7. 2021

Poznámka autorky MiskaKulicka

* Formu používám čtvercovou 25x25 cm.

* Ovocný rozvar: 400g mraženého ovoce povařím se 100 g želírovacího cukru (třtinový 4:1 od Labety). Propasíruji a nechám vychladnout.

Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka.varimslask...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové řezy s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V4n5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové řezy s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V4n5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Pre mňa náročné, ale musí to byť dobrota nesmierna. Krásna kombinácia mak - ovocie, ganache...:-K

:yes::yes:vypadají velmi dobře a určitě tak chutnají <3:-K

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, mák mletý, kypřící prášek, citron, borůvky, ostružiny, voda, sirup, rum, marmeláda, čokoláda bílá, smetana ke šlehání, šťáva citronová

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu