Suroviny
Porce: 12 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 727 kJ / 2 803 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 83,88 g | 
| Tuky | 101,12 g | 
| Vláknina | 9,90 g | 
| Cholesterol | 783 mg | 
| Sodík | 387 mg | 
| Sůl | 0,82 g | 
| Sacharidy | 384,38 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zapneme troubu na 180°C, pekáček (23x 20) vyložíme papírem na pečení a připravíme drobenku.
Ve větší misce smícháme mouku s cukrem, kůrou a práškem. V menší misce vidličkou promícháme zakysanku, vejce a máslo nebo olej. Vše promícháme s moučnou směsí, přendáme do připraveného pekáčku a urovnáme. Krok 2: Na těsto dáme lžící směs tvarohu smíchaného se sladkým jogurtem a stěrkou urovnáme. Na tvarohovou směs nasypeme očištěné a nadrobno nakrájené meruňky a pak i ostatní ovoce dle chuti, Dle potřeby posypeme lehce cukrem, drobenkou a vložíme do trouby na 30-35 minut. Po 20 minutách snížíme teplotu na 160°C a dopečeme podle trouby 10-15 minut. Krok 3: Necháme zcela vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Ve větší misce smícháme mouku s cukrem, kůrou a práškem. V menší misce vidličkou promícháme zakysanku, vejce a máslo nebo olej. Vše promícháme s moučnou směsí, přendáme do připraveného pekáčku a urovnáme. Krok 2: Na těsto dáme lžící směs tvarohu smíchaného se sladkým jogurtem a stěrkou urovnáme. Na tvarohovou směs nasypeme očištěné a nadrobno nakrájené meruňky a pak i ostatní ovoce dle chuti, Dle potřeby posypeme lehce cukrem, drobenkou a vložíme do trouby na 30-35 minut. Po 20 minutách snížíme teplotu na 160°C a dopečeme podle trouby 10-15 minut. Krok 3: Necháme zcela vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Zveřejněno 4. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Koláč s tvarohem a sezónním ovocem po xté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V429
Moje poznámka
					
				
Koláč s tvarohem a sezónním ovocem po xté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V429
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 46 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							kypřící prášek, 
						
						
							kůra citronová, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							tvaroh jemný, 
						
						
							jogurt ovocný, 
						
						
							ovoce, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr vanilkový
						
					
	
			
	
Komentáře (8)
Co myslíš, kdybych to upekla v koláčové formě?? Vyjde to???