

Vydatný sezónní salát
Suroviny
- 250 g zelených fazolek
- 1 cuketa
- 3 rajčata
- 2 jarní cibulky
- 150 g slaniny
- Zálivka:
- 1-2 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
- 2 kávové lžičky dijonské hořčice
- sůl
- špetka cukru
Postup přípravy receptu
Nejprve si uvaříme fazolky v osolené vodě, což trvá cca 12 minut.
Mezitím si na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyjmeme a na tuku opečeme osolené nakrájené kousky cukety.
Fazolky slijeme, nakrájíme, přidáme k nim cukety, nakrájené jarní cibulky, rajčata, slaninu a zalijeme zálivkou.
Podáváme teplé nebo v pokojové teplotě.
Salát nechladíme, tuk ze slaniny by se nám srazil a nepůsobilo by to příliš esteticky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vydatný sezónní salát
-
mňam, to vypadá lahodně
-
Hezky připravený salátek
-
krásný, Andrej
-
Díky všem
-
1974andrea: teď bych si dal k snídani
, budete tu o dovolené chybět.
-
Tímto salátem bych také nepohrdla, horší je to s pantátou, který na mé snažení řekne, že je to dobré, ale mooooc zdravé
Ode mne 9. bodík
-
Andrejko krásné, posílám bodík
-
Tak se mi sbíhají sliny
-
Andrejko, to je nádhera, hned bych si dala
Krásně naaranžováno a nafoceno jako vždy
bodík letí
-
áááá, hezký, ale kdyby mě ho chtěl někdo udělat, pro mě samotnou mě neba něco vytvářet
-
Andrejko, my na saláty ze zeleniny moc nejsme, dělám jen rajčatový v majonéze a Šopský, ty nám chutnají moc a tento tvůj zřejmně zařadím jako ten třetí dobrej
Máš 2.bod
-
Parádní