Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 15 min

155 min (140 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 184 kJ /
2 673 kcal
Bílkoviny66,60 g
Tuky99,14 g
Vláknina16,12 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy370,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pro domácí pekárnu:
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Ručně nebo s robotem:
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Hotové a vykynuté těsto na stole zlehka propracujeme, rozdělíme na dva kusy a každý kus rozválíme do kruhu. Krok 4: Kráječem na pizzu nebo nožem kruhy rozdělíme na 8 dílů (jako pizzu). Krok 5: Díly svineme do rohlíků (celkem 16), které uložíme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple místnosti asi 25-35 minut kynout. Krok 6: Pak rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme posypat celým kmínem) a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C / asi 13-15 minut).

Zveřejněno 10. 9. 2021

Poznámka autorky cathleen

Tento a další moje recepty najdete na webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W52X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W52X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivetulinka75: a já moc děkuji za jeho pochvalu :-) Jsem šťastná, že chutnají.

Dělala jsem dneska a jsou teda vynikající <3 Děkuji za recept.:-K

Marie Svarcova: děkuji, Maruško! :-* Škvarky v pečivu dělají divy :-D

:-)<3:yes::yes: nejlepší rohlíčky , máme je rádi :-K

Podle toho, jak se mi škvarky jeví sádelnaté či masové, dávám od 40 do 55 g škvarků. Při každém pečení posuzuji škvarky takto.

Tonja: děkuju :-K Nebude v té drti více sádla, než bývá v celých škvarcích? Jestli to není tímto...

Peču už po několikáté, teď dávám trochu méně sádla, dost ho pustí škvarky. Kupuji v řeznictví přímo škvarkovou drť. rohlíky jsou velmi dobré a doma oblíbené.

Suroviny:
voda, sádlo, škvarky, mouka hladká, cukr, sůl, pepř, droždí čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu