Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 115 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 34,42 g |
Vláknina | 16,96 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4,86 g |
Sůl | 12,10 g |
Sacharidy | 94,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky vložíme do papiňáku, přidáme očištěnou a oškrábanou zeleninu, oloupanou cibuli překrojenou napůl, odkrojenou citronovou kůru, perníčky, povidla a koření.
Osolíme a zalijeme vodou. Krok 2: Vaříme asi 45 minut doměkka. Krok 3: Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou.
Pak je snadno oloupeme. Krok 4: Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut.
Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu.
Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, přikyselíme citronovou šťávou nebo octem a nakonec přidáme hrst rozinek. Krok 5: Přidáme obrané, nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Osolíme a zalijeme vodou. Krok 2: Vaříme asi 45 minut doměkka. Krok 3: Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou.
Pak je snadno oloupeme. Krok 4: Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut.
Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu.
Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, přikyselíme citronovou šťávou nebo octem a nakonec přidáme hrst rozinek. Krok 5: Přidáme obrané, nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové jazyky na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2j6P
Moje poznámka
Vepřové jazyky na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2j6P
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Suroviny:
jazyk vepřový,
cibule,
celer,
mrkev,
petržel,
citron,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
tymián,
povidla švestková,
perníčky,
sůl,
rozinky,
šťáva citronová,
mouka hladká,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.