Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 115 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 34,42 g |
Vláknina | 16,96 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4,86 g |
Sůl | 12,10 g |
Sacharidy | 94,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky vložíme do papiňáku, přidáme očištěnou a oškrábanou zeleninu, oloupanou cibuli překrojenou napůl, odkrojenou citronovou kůru, perníčky, povidla a koření.
Osolíme a zalijeme vodou. Krok 2: Vaříme asi 45 minut doměkka. Krok 3: Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou.
Pak je snadno oloupeme. Krok 4: Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut.
Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu.
Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, přikyselíme citronovou šťávou nebo octem a nakonec přidáme hrst rozinek. Krok 5: Přidáme obrané, nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Osolíme a zalijeme vodou. Krok 2: Vaříme asi 45 minut doměkka. Krok 3: Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou.
Pak je snadno oloupeme. Krok 4: Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut.
Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu.
Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, přikyselíme citronovou šťávou nebo octem a nakonec přidáme hrst rozinek. Krok 5: Přidáme obrané, nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové jazyky na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2j6P
Moje poznámka
Vepřové jazyky na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2j6P
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 21 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 17 minutami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 18 minutami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 19 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 1 hodinou
Cuketový perník
martianekk před 1 hodinou
Čočkový salát s vejci
Praevka před 2 hodinami
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 4 hodinami
Znojemská omáčka
Komtesina před 12 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 12 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 12 hodinami
Suroviny:
jazyk vepřový,
cibule,
celer,
mrkev,
petržel,
citron,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
tymián,
povidla švestková,
perníčky,
sůl,
rozinky,
šťáva citronová,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (2)