Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 778 kJ / 664 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,85 g |
Tuky | 35,90 g |
Vláknina | 22,40 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 160 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 47,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku si oloupeme, nakrájíme a opečeme do zlatova na olivovém oleji (můžeme přidat i slaninu). Přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky a chvíli zarestujeme. Po chvilce zalijeme vývarem a necháme 2 minuty provařit. Polévku osolíme, opepříme dle chuti a přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, které vaříme do změknutí.
Krok 2: Po uvaření brambor celou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Nakonec už pouze zjemníme smetanou.
Krok 3: Krém ozdobíme petrželkou a orestovanými žampióny. Doporučuji k tomu křupavé mini bagetky potřené bylinkovým máslem.
Zveřejněno 22. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiónový krém bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LM1W
Moje poznámka
Žampiónový krém bez mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LM1W
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 11 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 13 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 4 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 6 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 7 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 8 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 9 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 10 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 11 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 12 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 13 hodinami
Suroviny:
žampióny,
vývar hovězí,
brambory,
cibule,
smetana sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
petrželka,
pečivo
Komentáře (1)