Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 330 kJ / 318 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 1,42 g | 
| Tuky | 31,42 g | 
| Vláknina | 4,20 g | 
| Cholesterol | 65 mg | 
| Sodík | 6 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 6,46 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme, dle potřeby nařízneme okraje, osolíme a okořeníme z obou stran. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka.
	Krok 2: Do rozehřáté pánve, nejlépe se silným dnem, dáme tuk a zesklovatíme na něm cibuli. Vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přidáme pórek, chvilku opékáme a pak podlijeme horkým vývarem. Snížíme teplotu a pod poklicí podusíme do změknutí masa, cca 20 minut podle kvality.
	Krok 3: Maso při dušení rychleji změkne, když přidáme špetku jedlé sody nebo polévkovou lžíci rumu. Na posledních pár minut přidáme kousek nakrájené mladé zelené části pórku.
	Krok 4: Šťávu zahustí dušená cibule a několik kostiček vychlazeného másla, přidávaných postupně po jedné poté, co se předchozí rozpustí.
	Krok 5: Podáváme s bramborovými noky, knedlíky, bramborovou kaší nebo rýží.
Zveřejněno 12. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí plátky na cibuli a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k94N
Moje poznámka
					
				
Hovězí plátky na cibuli a pórku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k94N
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 12 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							svíčková hovězí, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							vývar hovězí, 
						
						
							koření steakové, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
Komentáře (5)