Hovězí plátky v pórku

Hovězí maso Doba přípravy: 90 minut 3 názory

Hovězí maso Doba přípravy: 90 minut 3 názory

Suroviny 4 porce

4 hovězí plátky
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
200 g pórku
500 ml smetany na vaření
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Poté je osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk.

  2. Maso podlijeme a za občasného podlévání dusíme skoro do měkka. Mezitím si nakrájíme očištěný pórek na půl kolečka, přidáme k téměř měkkému masu a chvilku ještě podusíme.

  3. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přidáme k masu a provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Hovězí plátky v pórku

Tématické fráze: hovezi na porku hovezí plátky na porku pórek recepty letní pórek recepty hovězí plátky hovězí v porku hovezi porek top recepty hovezi platky na pórku recept hovezi na pórku hovězí na pórku se smetanou porek recept hovězí na porku recept hovezí a porek hovězí plátek s omáčkou hovězí plátek na pórku dušeni porek hovezi porek smetana recepty hovězí pórek plátky hovězího na dušení recepty pórek hovězí