Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole s přelivem po Moldavsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lea93

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 60 min

130 min (70 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 317 kJ /
1 988 kcal
Bílkoviny125,22 g
Tuky5,19 g
Vláknina120,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy309,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole použijeme jaké máme. Bílé, červené… je to jedno.
Namočíme je přes noc do vody. Krok 2: Fazole propláchneme a dáme vařit s jednou oloupanou cibulí, oloupanými stroužky celé paličky česneku a s bobkovými listy.
Vody dáme asi 5 cm nad fazole a vaříme do změknutí. Vodu dle potřeby doléváme. Krok 3: Měkké fazole odstavíme ze sporáku. Vyndáme bobkové listy.
Vody by mělo být zhruba tak, aby fazole byly těsně pod hladinou. Pokud máme v hrnci vody více, slijeme do kastrůlku.
Přidáme sůl a mletý černý pepř dle chuti. Krok 4: Fazole, včetně uvařené cibule a česneku rozmixujeme na hladkou kaši. Pokud je málo tekutiny, použijeme tu, kterou jsme dali stranou. Krok 5: Tuto kaši nalijeme do mističek. Krok 6: Na oleji osmahneme zbylé tři cibule, které nakrájíme na proužky do zlatova.
Osmaženou cibulku vyndáme z oleje na talířek, do stejného oleje dáme jednu malou plechovku rajského protlaku a chvilku za stálého míchání smažíme. Krok 7: Do mističek s fazolovou kaší rozdělíme osmaženou cibulku a lžící poléváme olejem s rajským protlakem. Krok 8: Jíme s čerstvým chlebem teplé i za studena.
Pokud nesníme hned vše, přes mističky dám potravinářskou fólii a dám do lednice na později.

Zveřejněno 18. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole s přelivem po Moldavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zZ1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole s přelivem po Moldavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zZ1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dobrý den, děkuji za reakci. U nás máme luštěniny rádi tak nám to moc chutná. Vařím to husté. Po vychladnutí mažem i na chléb. Chuť lze doladit kořením

Tak jsem to včera uvařila a není to úplně špatné, ale ani úplně zázračné - prostě taková hutná fazolová kašo-polívka nepříliš výrazné chuti. Každopádně ale díky za tip!

Suroviny:
fazole, cibule, česnek, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, bobkový list, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu