Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Tato příprava medvědího česneku je podobná klasickému špenátu, s tím rozdílem, že na zahuštění použijeme pomazánkové máslo a nebudeme potřebovat žádný prolisovaný česnek na dochucení. Bylinka se o skvělou chuť postará sama.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 773 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,48 g |
Tuky | 55,47 g |
Vláknina | 26,70 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 915 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 27,98 g |
Postup přípravy
Slabým varem dusíme pod pokličkou 8 minut. Krok 3: Poté přidáme v hrníčku rozšlehané vejce, zamícháme a necháme srazit. Nakonec vmícháme pomazánkové máslo, odstavíme ze zdroje tepla a pod pokličkou necháme dojít. Krok 4: Mezitím, než se špenát podusí, uvaříme vejce.
Do většího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu.
Pro každou porci připravíme sáček a do každého igelitového sáčku kápneme olej a sáček promneme mezi dlaněmi. Do sáčku opatrně vyklepneme vejce a sáček zavážeme volně na uzel. Krok 5: Mezi uzly protáhneme delší vařečku a sáčky ponoříme do hrnce s vroucí vodou. Slabým varem vaříme 3 minuty a poté sáčky z hrnce vyndáme. Krok 6: Hotový špenát dáme na talíře a na něj opatrně položíme vejce ze sáčku. Pro hezký efekt můžeme natrhnout, aby vyteklo trochu žloutku.
Zveřejněno 14. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2pL
Moje poznámka
Špenát z medvědího česneku s pomazánkovým máslem a ztraceným vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2pL
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 7 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 11 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 13 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 5 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 8 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 8 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 9 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 9 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 9 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 10 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 10 hodinami
Suroviny:
list medvědího česneku,
pomazánkové máslo,
vývar masový,
máslo,
olej,
cibule,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
vejce,
olej
Komentáře (4)
Ale takto to určitě nezkoušej
V surovinách je to rozepsané:2 cm plátek másla a 1 lžíce oleje.
Na pomazánkovém másle s olejem by se neorestovalo vůbec nic.
Já jsem cibulku dělala na rozpuštěném 2 cm širokém plátku obyčejného másla(foto surovin)se lžící oleje.Pomazánkové jsem přidala pouze na zahuštění podušeného špenátu