Škvarečky ze odřesků vepřového

neamy Kuchař: neamy

Doba přípravy: 60 1 porce Pro začátečníky 28 názorů

Suroviny

Zbytky tlustého vepřového masa
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tluste maso nakrajime na malinke kousicky, posolime a nechame vyskvarit. Obcas promichame, az odejde vsechna voda.

  2. Skvarky, ktere se nam vytvori vytahneme lzickou a muzeme je dale zpracovat.

  3. Sadlo ktere zbylo v hrnci nechame tak 10min, aby trosku vychladlo a muzeme lit do misky. V lednici toto sadlo vydrzi mesic.

Poznámka

Ze skvarku, ktere nam zbyly muzeme udelat treba skvarkovou pomazanku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Škvarečky ze odřesků vepřového

  • zizala zizala

    ludkyr: sádlo se musí zpočátku jen zvolna vařit a až pustí dost tuku, teprve zvýšit teplotu. Moje mamka, když jsme od někoho dostali krupičkovaté sádlo, říkala - chvátali na něj ;-)

    Odpovědět

  • ludkyr ludkyr(neregistrovaný)

    Někdy se mi stane, že mám sádlo po ztuhnutí krupičkovaté. Někde jsem četla nějaký fígl, co v průběhu škvaření udělat, aby se to nestalo, ale bohužel jsem si to neschovala. Zná někdo recept na to aby sádlo nekrupičkovatělo?
    Děkuji:-?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Neamy:-)vůbec si takhe neber:-).Kdo chce ten ochutná a o názvu nebude přemýšlet,věř mi;-).Nakonec tomu budou říkat sádlo od Neami a bude to;-):-D.Jinak přeji v takové kuchyni:-Ohodně příjemného vaření a určitě se tam můžete jeden od druhého hodně naučit;-).
    Jinak tě moc vítám na Topkách a doufám že tu zůstaneš a připojíš se i do Pokecu a diskuzí;-).

    Odpovědět

  • neamy neamy(autor receptu)

    tak jen abych se ospravedlnila, a doufam ze me naukamenujete. je mi 19 a zacla jsem varit pret 3 mesici a to v Anglii na baraku kde je 9 lidi a mame spolecnou kuchyn, takze moje kulinarske zazemi neni ruzove, ty recepty tu davam pro stejne zoufalce jako jsem ja, kteri se musi otacet ale jeste poradne nic neumi. o body mi vazne nejde, a nazev zmnenim kdyz to tu nekomu tak lezi v zaludku. ale jinak diky za dalsi tipy na jinak zpracovane sadlo.;-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Hella, kedysi som kdesi v časopise videla sádlo ako darček, v keramickom hrnčeku a keď tá masť už skoro úplne stuhla, tak sa navrch opatrne položil bobkový list a celé čierne korenie. Veľmi sa mi to páčilo, tak som urobila takýto darček sestre. Masť bola jemne aromatizovaná, ale zase nie príliš, lebo to ochucovalo vlastne len zvrchu.;-):-))

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Kdysi jsem zkoušela jeden recept na Voňavé sádlo. Když bylo napůl vyškvařené, přidával se bobkový list, celé nové koření. celý pepř, na kolečka pokrájená cibule a sůl. Bylo to zvláštní a velmi dobré, ale měla jsem to udělat z menší dávky. Bylo to totiž velmi aromatické a za chvíli už nám to lezlo krkem, tak jsem to spotřebovala pod maso.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Moje tchýně škvaří sádlo jedině z mletého sádla, ale má na to speciální kolečko do masového mlýnku - s většími otvory. Z toho jsou potom i ty "škvarky" - trochu jako škvarky. Pokusím se ho vyfotit ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Světlanko, to je ale s tím namletím fakticky dobrej nápad:yes:,zapíšu si to za uši a vyzkouším, jen co budu škvařit-díky;-)

    Odpovědět

  • Martysek Martysek

    No já škvarky teda můžu:-p Ale škvarkový placky taky, takže by to bylo super. Určitě vyzkouším, díky za tip:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Martysku, když vyloženě neškvaříš sádlo kvůli škvarkům, tak to určitě s tím mletím zkus...sádla je opravdu víc...nemáš sice škvarky jako-takové, ale v podstatě připravenou "směs" na pagáčky nebo na pomazánku...anebo "jen" škvarkové sádlo...

    Odpovědět

  • Martysek Martysek

    Já sádlo škvařím v pekárně na chleba na program marmeláda, podle možností sádla se musí nechat program běžet tak 2x-3x, takže to trvá dýl, ale je to bez práce a bez té vůně, tu nemusim, navíc jí můžu zapnout i venku na zahradě.
    Dávám taky trochu vody nebo mlíka a přiznám se, že trochu solím. Na co ta sůl může mít vliv? Na řídnutí nebo na trvanlivost?
    Namlít mě nenapadlo, dobrý tip, asi je z toho i víc sádla, ne?

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Bibinko taky dávám mléko:-p:yes:jo a trochu kmínu:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Ach jo. Hned se pozná, že začne pršet a zkazí se počasí. Že je to znát ? Stačí mrknout do PC a ani není třeba koukat z okna .Ale nebojte. Prý teplo bude celý srpen. HI HI. Tak rychle podat ruce a jít něco dobrého uvařit. Václav

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...zkuste sádlo nenakrájet na kostičky, ale pomlít na masovém mlýnku...nádherně se vyškvaří a zůstane Vám "základ na škvarkovou pomazánku"...vynikajíci na chleba...:yes::yes:...proč všechno dobré je tak strašně nezdravé:-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já dávám ke škvaření sádla mléko, které sevypeče, ovšem sádlo je přímo sněhově bílé a moc hezky to vypadá i chutná.

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: škvaření sádla skvareni veproveho sadla jak škvařit vepřové sádlo škvaření sádla s mlékem vepřové sádlo řemenové sádlo jak vyskvarit sadlo škvaření sádla recept vepřové sádlo na škvaření lis na škvarky škvaření sádla v domácí pekárně vepřové škvarky vyškvaření sádla jak vyškvařit vepřové sádlo domácí vepřové sádlo jak škvařit sádlo domácí vepřové škvarky pomazánka z vepřového pečeného masa a škvařeného sádla krupičkovaté sádlo jak se škvaří sádlo

Zapomněl/a jsem heslo