Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Dobrý čokoládový krém je důležitou součástí dortů, vánočního cukroví i dalších moučníků. Musí být dostatečně tuhý a držet tvar. Výhodou ganachové polevy je, že i po vychlazení zůstává měkká a při krájení vytvoříte krásně rovný řez.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 534 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,25 g |
Tuky | 93,25 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 159,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Byl to první pokus dle receptu z youtube - vegane ganache, ale vyšel skvěle.
V původním návodu je doporučeno zamíchat 4 x po 15 min. To jsem měla krém ještě tekutý, tak jsem se na to pak vykašlala. Ráno byl ztuhlý trochu nerovnoměrně, ale šlo bez problému zase rozmíchat.
Použili jsme levnou čokoládu, kde je půlka složení cukr, takže rozhodně nebylo třeba doslazovat. Na mně byl krém dost sladký, ale ostatní byli spokojení.
Kokosové mléko je dobré spíše tučnější. Měli jsme 19 g tuků/100 ml. Složení: kokosový extrakt 85%, pitná voda, emulgátor polysorbát 60.
Asi by se dal použít i jiný poměr surovin, tak jako u běžných mléčných typů ganache. Tj. třeba řidší na polevy atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 11 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 12 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 21 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 27 minutami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 5 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 8 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 11 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 11 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Suroviny: čokoláda hořká, mléko kokosové
Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQrJ
0 názorů