Suroviny pro 5 dávek
Veškeré suroviny jsou na 5 kg díla.
5dávek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 52 362 kJ / 12 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 826,42 g |
Tuky | 1 015,03 g |
Vláknina | 7,38 g |
Cholesterol | 3,82 g |
Sodík | 42,65 g |
Sůl | 107,60 g |
Sacharidy | 15,22 g |
Postup přípravy
Totéž uděláme s vepřovým masem a hřbetním sádlem. Necháme uležet do druhého dne v lednici. Krok 2: Hovězí maso rozdělíme na dvě části ( viz seznam surovin), z nich jednu část umeleme na mlýnku na jemno přes šajbu 3 mm. Z této části vymícháme spojku. Krok 3: Zbytek hovězího společně s vepřovým a sádlem umeleme přez hrubší šajbu ( já mám u mlýnku šajbu 7 mm), to poslouží jako hrubá složka do cigár. Krok 4: Odvážíme si koření a zamícháme jej do jemně namletého hovězího masa společně s vodou či vývarem a pořádně vymichame (ideálně v robotu). Krok 5: Poté spojku smícháme s hrubší části masa a důkladně promícháme dokud se dílo pěkně nelepí na ruku. Nezapomeňte celou dobu mít veškeré maso podchlazené. Při míchání musí pěkně zábst ruce! Opět dáme odležet do druhého dne do lednice. Krok 6: Následující den narazíme do předem připravených vypraných a namočených střev. Krok 7: Udírnu vytopíme a cigára zaudíme při 65 °C cca 3 hodiny. Poté je dáme dovařit do vody o teplotě max. 80 °C tak aby ve výrobku bylo po dobu 10 minut 72 °C. Vyjmeme a prudce zchladíme ve studené vodě. Střívko si tak zachová pěkně vypnutý vzhled a nebude "zvrásčené".
Zveřejněno 5. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trampská cigára
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1qj
Moje poznámka
Trampská cigára
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1qj
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 4 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 4 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 5 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 6 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 6 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 7 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 7 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 8 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 8 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 8 hodinami
Suroviny:
ořez hovězí,
ořez hovězí,
ořez vepřový,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
koriandr,
voda,
střívka skopová
Komentáře (2)