Zelenina v bramborovém těstě

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 60 minút 6 porcí Zeleninová jídla 12 názorů

Suroviny

Cesto:
1 kg zemiakov
1 vajce
polohrubá múka ( podľa potreby )
soľ
Náplň:
150 g hrášku
150 g kukurice
1 červená paprika
2 vajcia
150 g tvrdého syra
2 špekačky
1 lyžica mlieka
tabasco
mleté biele korenie
Dressing:
biely jogurt
cesnak
bylinky podľa chuti
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Pridáme 1 vajce, múku a vypracujeme cesto. Ochutíme soľou.

  2. Do zmesi hrášku, kukurice a pokrájanej papriky primiešame na kocky pokrájané špekačky a postrúhaný syr. Primiešame vajcia, mlieko, niekoľko kvapiek tabasca, soľ, korenie a dobre premiešame.

  3. Cesto rozdelíme na polovicu, každú vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Jednou vyvaľkanou časťou vystelieme vymastený pekáč.

  4. Na cesto vylejeme zeleninovú zmes, prikryjeme druhou časťou cesta. Cesto popicháme vidličkou. Pečieme v rúre pri strednej teplote asi 40 minút.

  5. Upečené ihneď potrieme roztopeným maslom a servírujeme. Podávame s jogurtom ochuteným bylinkami a cesnakom alebo ľubovoľným zeleninovým šalátom.

Poznámka

Výborná je aj varianta bez špekáčikov, len so zeleninou :)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelenina v bramborovém těstě

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    marunda: Ďakujem, som rada, že chutilo ;-)

    Odpovědět

  • marunda marunda

    tejaja: dnes jsem dělala k obědu. Musím říct, že je to vynikající. Dali jsme si to s bílým jogurtem a s česnekem a supr. Moc díky a ukládám na jiný dny.:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • marunda marunda

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    marunda: :-D:-D:-D samozrejme, že to ide, je úplne jedno, aké zemiakové cesto použiješ. Predsa Vitana varí za nás, nie ? ;-):-D

    Odpovědět

  • marunda marunda

    přemýšlím, co k obědu v neděli a teď jsem narazila na tento a je jasný, co zkusím. Vypadá to krásně. Šlo by to i z těsta v pytlíku na bramborové knedlíky? Asi jo, že? Moc díky zkusím.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Vladěna: Vladenka, cca 15o - 170 °C. Podľa toho, aká je rúra.

    Odpovědět

  • Vladěna Vladěna(neregistrovaná)

    Kolik sptupňu je to asi střední teplota? Díky.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tak takto jídlo připravit by mě nenapadlo:-8Recept se mi hodně líbí:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    1974andrea: áno Andrejka, ako na knedlíky, aby si mohla pekne vyvaľkať. ;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • 1974andrea 1974andrea

    Teri, to těsto má mít konzistenci jako na knedlíky? Pěkný receptík:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Teri, proč až teď? Já chuděrka si ohřála jen párek a přitom uvařené brambory mám :-//:-D:-D:-D;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborové těsto recept cuketa v bramborovém těstě těsto a zelenina párky v bramborovém těstě z pytrlíku